Spor

Erzurum'da Sporun Yaşı Yok: Çılgın Dadaşlar İstanbul Maratonu'na Hazırlanıyor

Erzurum'da 67 yaşındaki antrenör Dursun Düzgün önderliğinde kurulan Palandöken Masterler Koşu Grubu, yaşlı sporcuları uluslararası maratonlara hazırlıyor. İstanbul Maratonu'na katılmak için ter döken sporcular, iftara saatler kala antrenman yapıyorlar.

Erzurum'da Sporun Yaşı Yok: Çılgın Dadaşlar İstanbul Maratonu'na Hazırlanıyor
25-03-2024 11:33

Erzurum kentinde uzun yıllar uluslararası hakemlik yapan 67 yaşındaki antrenör Dursun Düzgün, 15 yıl önce 35 ile 70 yaş arasındaki kişilerden oluşan Palandöken Masterler Koşu Grubu'nu kurdu. Gruba katılmak isteyenlerden düzenli sağlık kontrolleri isteyen Düzgün, haftada 3 gün antrenman yaparak sporcularını maratonlara hazırlıyor. Ramazan ayında dahi antrenmanları aksatmayan sporcular, antrenör Düzgün'ün tecrübesiyle birçok maratonda başarı elde ediyorlar. Kendilerini "Çılgın Dadaşlar" olarak nitelendiren atletler, İstanbul Maratonu'na hazırlanıyorlar.

Düzgün, spora olan inancını ve yaşlı sporcuları motive etme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, sporun her yaşta yapılabilir olduğunu ve herkese spor yapmayı tavsiye ettiğini belirtti. Emekli öğretmen Yurdal Topçuoğlu ve eski Erzurumspor oyuncusu Alparslan Yılmaz da grup içindeki başarılarıyla dikkat çekiyorlar.

Topçuoğlu, Türkiye genelinde birçok maratonda dereceye girdiğini ve gençlere örnek olmayı hedeflediğini ifade ederken, Yılmaz da ailesiyle birlikte spor yapmanın keyfini çıkardıklarını ve İstanbul Maratonu'na hazırlandıklarını söyledi.

Yaşlı sporcular arasında yer alan Arslan Yakup Pirimoğlu ise spor sayesinde şeker hastalığından kurtulduğunu ve sağlıklı bir yaşam sürdüğünü vurgulayarak, sporun yaşlılığın engel olmadığını kanıtladıklarını dile getirdi.

Erzurum'da sporun yaşının olmadığını gösteren bu örnek grup, İstanbul Maratonu'na hazırlanırken hem kendilerine hem de çevrelerine sporun önemini hatırlatıyorlar. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER