Gündem

Erzurum Teknik Üniversitesi TÜBİTAK'tan Destek Aldı

Erzurum Teknik Üniversitesi laboratuvarlarında geliştirilen 3 proje TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Erzurum Teknik Üniversitesi TÜBİTAK'tan Destek Aldı
25-02-2024 09:49

Erzurum Teknik Üniversitesi laboratuvarlarında geliştirilen 3 proje TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda destek aldı. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.

Dr. Fatih Tosunoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı "İklim Değişikliği Altında Tek Ve Çok Değişkenli Durağan Olmayan Taşkın Frekans Analizi: Dağılım Parametreleri İçin Genelleştirilmiş Eklemeli Modeller (GAMLSS) ve Kopula Fonksiyonları” başlıklı proje, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr.

Üyesi Meltem Gör Bölen’in yürütücülüğünü yaptığı “Giyilebilir Teknolojiler için 2B Ca2Nb3xTaxO10 Perovskit UV Dedektör Üretilmesi" isimli proje ve Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güven Turgut’un yürütücülüğünü yaptığı "Polar Tmdc Malzemelerin Nh3 ve No2 Gaz Algılama Karakteristiklerinin Deneysel Olarak İlk Kez İncelenmesi” isimli proje TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Doç.

Dr. Tosunoğlu projenin su yapılarının boyutlandırılmasında kullanılan tasarım debilerinin hesaplanmasında yenilikçi yöntemler kullanmayı hedeflediklerini belirtti. Dr. Öğr.

Üyesi Gör Bölen ise proje kapsamında ultraviyole ışığı algılayan bir fotodedektör üreteceklerini ve bu dedektörün giyilebilir bir cihaz haline dönüştürülmesini planladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Güven ise proje ile 2 boyutlu malzemelerle düşük konsantrasyonda ve yüksek hassasiyette gaz algılama yapılacağını belirtti.

Rektör Çakmak, üniversitenin Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve TÜBİTAK'a sunulan ve desteklenen projelerin artmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER