Gündem

Esenkıyı Köyünde Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Esenkıyı köyünde bulunan Sakal-ı Şerif, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyarete açıldı. Köy halkı ve ziyaretçiler dualar eşliğinde Sakal-ı Şerif'i ziyaret ettiler.

Esenkıyı Köyünde Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı
06-04-2024 03:23

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Esenkıyı köyünde bulunan Sakal-ı Şerif, bir aileye ait olan ve her yıl ziyarete açılan kutsal bir emanettir. Bu yıl da gelenek bozulmadı ve Sakal-ı Şerif, köy camiinde teravih namazına gelen cemaatin ziyaretine açıldı. Köyde yaşayan bir aileye ait olan Sakal-ı Şerif, her kadir gecesinde köy camisinde ziyarete açılmaktadır.

Bu yıl da aynı şekilde kılınan namazın ve edilen duaların ardından 99 katlı örtüye sarılı cam tüpteki Sakal-ı Şerif, dua ve salavatlar eşliğinde ziyaret alanına getirildi. Cemaat, Sakal-ı Şerif'i sırayla gördü ve dualarını etti.

Sakal-ı Şerifi gören bazı kişiler duygulu anlar yaşarken, tüm ziyaretçilerin Sakal-ı Şerif'e olan saygısı ve sevgisi her zamanki gibi görülmeye değerdi. Ziyaret sonunda Sakal-ı Şerif, dualar eşliğinde yeniden 99 katlı örtüye sarılarak aileye teslim edildi.

Esenkıyı köyünde bulunan Sakal-ı Şerif'in ziyareti, her yıl olduğu gibi bu yıl da köy halkı ve ziyaretçiler tarafından büyük bir coşku ve saygıyla karşılandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER