Dünya

Esir takasında 2'inci grubun tahliyesi de tamam! Kassam Tugayları o görüntüleri yayınladı

İsrail'in Gazze'ye giren insani yardımları engellemesiyle tıkanan esir takası sürecindeki sorun bu sabah aşıldı. Kassam Tugayları 2'inci esir grubunu da tahliye etti. İsrail ise cezaevlerindeki çocuk ve kadın esirleri serbest bıraktı.

Esir takasında 2'inci grubun tahliyesi de tamam! Kassam Tugayları o görüntüleri yayınladı
26-11-2023 11:07

HABER7

Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası ve ateşkes mutabakatının ardından 2’inci esir değişimi de gerçekleşti. Kassam Tugayları, tutukluların serbest bırakıldığı görüntüleri yayınladı.

İSRAİL GERİ ADIM ATTI, 2’İNCİ ESİR GRUBU BIRAKILDI

İşgalci İsrail’in anlaşmaya aykırı olarak Gazze’ye giren insani yardımları engellemeye başlaması üzerine Hamas’ın esir takasını askıya aldıklarını açıklaması, süreci tıkamıştı. İsrail kanadından ise esir takasının işlemesinde “teknik problemler” olduğu aktarılmıştı. Arabulucu rolü üstlenen Katar’ın devreye girmesiyle bu sorun çözülmüş ve Katar Dışişleri Bakanlığı rehine takasının devam edeceğini duyurmuştu. Rehinelerin gece saatlerinde bırakılacağı ilan edilmişti.

İsrail’in geri adım atmasıyla aşılan krizin ardından 2’inci rehine grubu da tahliye edildi.

ZİNDANLARDAKİ FİLİSTİNLİ ÇOCUK VE KADINLAR ARTIK HÜR

Gazze Şeridi’nde tutuklu bulunan İsrailli bir grup, Kızılhaç görevlilerine teslim edildi. Bunun yanı sıra İsrail cezaevlerinde esir olarak tutulan Filistinli çocuklar ve kadın mahkumlar serbest bırakıldı.

İSRAİL’İN YABANCI OLDUĞU ‘VİCDANİ’ YAKLAŞIM... YİNE İNSANİ GÖRÜNTÜLER

Hamas’ın askerî kanadı Kassam Tugayları, İsrailli tutukluların tahliye edilme anına ilişkin görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde, İsrailli tutuklulara iyi davrandığı ve esirlerin gülücüklerle vedalaştığı kaydedildi. Kassam askerlerinin ayrılırken esirlere “Good Bye” ifadesini kullandığı ve aynı karşılığı aldığı görüntülere yansıdı.

Ayrıca İsrailli esirlerin, Kassam Tugayları savaşçılarına el salladıkları anlar kaydedildi.

İsrailli bir anne ve kızı ise Kassam askerleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İşte o anlar: