Spor

Eski TFF'deki skandallar gözler önüne serildi!

Tüm Spor - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, katıldığı canlı yayında eski TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi döneminde yaşanan skandalları tek tek açıkladı.

Eski TFF'deki skandallar gözler önüne serildi!
16-10-2024 11:48

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Ekol TV'de Tolga Candaş Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına katıldı.

Mehmet Büyükekşi döneminde yapılan mali usulsüzlükleri gözler önüne seren Hacıosmanoğlu şöyle konuştu:

'MALİ TABLODA USULSÜZLÜK İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

"Mali genel kurul yapıldı, kamuoyunun da bilmesinde yarar var. 5 milyon lira artıda mali tablo sundular genel kurula. Arkadaşlarımız inceleyince 278 milyon 342 bin 398 lira açık var. Mali tablolarda oynayarak yaptıkları hareket var. Ben de sordum mali direktöre, 'Ne bu böyle ya, nasıl yaptınız bunu?' diye. 'Zaten sıkıntılar var, ibra sorunu yaşamayalım diye böyle yaptık' dedi. Görevine son verdik tabi. Gerekli makamlara müracaat yapılacak, suç duyurusunda bulunacağız."

'YIL SONUNDA BÜTÇEYİ DENGELEMEMİZ İÇİN 660 MİLYON LİRA BULMAM LAZIM'

"Orada kalemlerle oynamışlar. 2023'ün giderlerini 2024'e gösterirsen, gelirleri aktarırsan tablon temize çıkar. Ya da para almadığın sponsorların gelirini, 'gelir' diye yazarsan... Detayları rapor ortaya çıktığı zaman da duyarsınız. Bu resmi makamlarda olan konu. İleriye dönük olanlarla birlikte 660 milyon lira lazım. Yıl sonunda bütçeyi dengelememiz için 660 milyon lira bulmamız lazım." 

'EURO 2024'TE 4 MİLYON 300 BİN EURO MİSAFİR AĞIRLAMA MASRAFI ÇIKTI'

"Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) 4 milyon 300 bin Euro misafir ağırlama masrafı olmuş. Geçenlerde bir evrak daha getirdiler önüme, 70 bin Euro daha Avrupa'dan fatura geldi. Şampiyona bittikten sonra misafirler 2, 3, 4 gün kalmış orada. Maç olan yerlerde değil, başka yerlerde kalmışlar. Lüks yerlerde kalmışlar. Şampiyona bitmiş hala niye orada kalıyorsunuz? 4 milyon 681 bin Euro misafir harcaması var. Yöneticiler 500 bin Euro civarında bir parayı ödemişler. 4 milyon küsur bir harcama. Bilet maliyetleri var. 2 milyon 145 bin Euro'luk bilet alınmış. 633 bin Euro'luk loca parası ödenmiş. 2 milyon 700 bin Euro yaklaşık bilet ücreti ödenmiş UEFA'ya."

'KULÜP YÖNETİCİSİNİN PARA GÖNDERDİĞİ IBAN BERBERE AİT ÇIKTI'

"Cengiz Gökay diye bir arkadaşımız var, Ankaragücü'nü temsilen Avrupa Şampiyonası'na katıldı, çocuklarıyla beraber. Bu arkadaşımız dedi ki, 'Ben kendi masraflarımı kendim karşılayacağım, bilet paralarını da ödeyeceğim. Bir yönetici arkadaşa yönlendirdiler beni' dedi. Bu bilet mevzuları ortaya çıkınca ilgili arkadaşlara söyledi, 'Bilet almıştım hangi hesaba gönderdim parayı, bakar mısınız' diye. Öyle bir hesap yok. Maç kazandıkça orada çocuklarıyla birlikte kaldı, 400 bin liralık bilet almış toplamda. Baktılar öyle bir IBAN numarası yok. IBAN üzerinden gittiler, Kırklareli'de bir berberin IBAN numarası çıktı. Belgeleri var."

'PUMA'DAN SPONSORLUK PARASINI BİR KULÜBE GÖNDERMESİNİ İSTEDİLER'

"Bir şey daha anlatayım, hani Kulüpler Birliği'yle yaptığımız toplantıdan sonra Ali Koç dedi ya, 'Küçük dilimi yuttum'... Bizim Puma'yla top sponsorluğumuz var. Sözleşme yenilenecek, bitiyor bu sene. Belli bir rakamda top var, 200 bin Euro da ekstra para veriyor marka. Rakam konusunda anlaşıyorlar, bize özel top tasarlanıyor. Kulübün ismini söylemeyeyim, müracaat yapıldığında herkes duyar, 'Bu parayı bir kulübe gönder' diyorlar. Şirket yetkilisi de 'Ben milli takımın sponsoruyum, bir kulübe bu parayı gönderemem, sponsor olamam' diyor. Bir daha çağırıyorlar onu, '150 bine düşür ver' diyorlar. 'Onu da yapamam' diyor. Üçüncü kez çağırıp diyorlar ki, 'O kulübün bulunduğu ilçede duvar reklamcısı var, parayı ona gönder, duvarlara birkaç reklam koyarsınız'. Onu da yapmıyor, sözleşmeyi imzalamıyor. Başka bir marka daha devreye girdi, biz şimdi 3 senelik anlaşma yapıyoruz, topun haricinde yıllık ekstra 555 bin Euro alacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER