Eğitim

ETSO’dan meslek lisesine destek talebi

Etso vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması için yapılan çalışmalar hakkında milli eğitim bakanı prof. Dr. Yusuf tekin'e bilgi verildi ve destek istendi.

ETSO’dan meslek lisesine destek talebi
16-06-2024 13:45

ETSO Vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması için yapılan çalışmalar hakkında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’e bilgi verildi ve destek istendi.


Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ilçe belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve beraberindeki heyetle birlikte, Erzurum-Aziziye Karayolu üzerinde mülkiyeti ETSO Vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması çalışmaları hakkında detaylı incelemelerde bulundu. Bu arazi, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerine yakınlığı ile dikkat çekmekte olup, bu sanayi bölgelerindeki fabrikalara ara ve teknik eleman yetiştirme noktasında önemli bir ihtiyacı karşılamayı hedefliyor.


Mesleki Teknik Lise yapımı için ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ve ETSO Meclis Üyesi Abdullah Samancı, Bakan Tekin’e proje hakkında bir sunum yaptılar. Sunumda, okulun, bölgenin sanayi ihtiyaçlarına yönelik olarak özel mesleklere dair müfredatlarla eğitim vereceği ve öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgiyle donatılacağı vurgulandı.


Başkan Özakalın, meslek lisesinin kurulmasının, sanayi sektöründeki kalifiye eleman açığını kapatmada kritik bir rol oynayacağını belirtti. Özakalın, ayrıca, bu projenin gençlerin istihdam edilebilirliğini artırarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Bakan Tekin’den bu önemli projeye destek beklediklerini dile getirerek, okulun modern atölyeler, laboratuvarlar ve sınıflar ile donatılacağını, böylece öğrencilerin en güncel teknolojilerle eğitim alma fırsatına sahip olacaklarını belirtti.


Ziyaretin sonunda, Bakan Tekin ve beraberindeki heyet, arazide yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alarak, projeyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Bu kapsamlı proje ile Erzurum’un sanayi ve eğitim alanında önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER