العربية

FETÖ elebaşı Gülen, çiftliğine gömülürse vergiden muaf olacak

FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesi eğer bugüne kadar yaşadığı çiftlik alanına gömülürse, ABD yasalarına göre söz konusu yer bundan sonra anıt mezar olarak kabul edilecek ve bu yüzden de çiftlik her türlü vergiden muaf olacak.

FETÖ elebaşı Gülen, çiftliğine gömülürse vergiden muaf olacak
22-10-2024 12:02

Voice of America (VOA) muhabiri Mehmet Sümer, X hesabından yaptığı paylaşımda, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in cenazesiyle ilgili önemli bir detay paylaştı.

Sümer, Gülen'in cenazesinin şu ana kadar yaşadığı çiftlik alanına gömülmesi durumunda, ABD yasalarına göre bu yerin anıt mezar statüsüne gireceğini, bu durumun çiftliğin tüm vergilerden muaf tutulmasına yol açacağını yazdı.

SON DAKİKA:
Fetullah Gülen'in cenazesi eğer izin alınıp bugüne kadar konakladığı çiftlik alanına gömülürse, arazi Pensilvanya yasalarına göre bundan böyle her türlü vergiden de muaf olacak.

Yasaya göre mezar, anıt mezar ve benzeri araziler vergi muafiyeti kazanıyor.

Benim… pic.twitter.com/mPuCt89ynN

mehmet sumer (@mehmetsumer_) October 22, 2024

Sümer'in paylaşımı şöyle:

"Fethullah Gülen'in cenazesi eğer izin alınıp bugüne kadar konakladığı çiftlik alanına gömülürse, arazi Pensilvanya yasalarına göre bundan böyle her türlü vergiden de muaf olacak. Yasaya göre mezar, anıt mezar ve benzeri araziler vergi muafiyeti kazanıyor. Benim öğrendiğim kadarıyla bu konuda izinler alındı."

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER