Gündem

Fırında düşen gram altın iyilik zinciriyle sahibine ulaştırıldı

Antalya’da iş yerinde bulduğu altını sahibine teslim etti

Fırında düşen gram altın iyilik zinciriyle sahibine ulaştırıldı
21-06-2024 09:49

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir müşterinin fırında düşürdüğü gram altın önce başka bir müşteri tarafından fark edilip iş yeri çalışanlarına verildi. İş yeri sahibi gram altının sahibini güvenlik kamerasından tespit edip dükkana çağırarak altınını teslim etti.


Dün akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Soğuksu Mahallesi’nde bulunan bir ekmek fırınına gelen Abdullah A., alışveriş yaptıktan sonra cebinden telefonunu çıkartıp ödeme yaptığı esnada telefonunun arka kısmından bulunan gram altını fırının tezgahına düşürdü. Abdullah A., altını düşürdüğünden habersiz yoluna devam etti. Tezgahın üstüne düşen altını gören başka bir müşteri durumu hemen fırın çalışanlarına bildirdi. Fırın çalışanlarına verilen altın iş yeri sahibine ulaştırıldı. İş yerinde bulunan kamera görüntülerini inceleyen fırın sahibi Seyfettin Danış, altını düşüren kişiyi bulmak için kamera görüntülerini çeşitli sosyal medya platformlarında paylaştı. Yapılan paylaşımlarla kendisini gören Hoca, iş yerine gelerek düşürdüğü altını teslim aldı.


Altını teslim eden iş yeri sahibi Seyfettin Danış, “Olay, dün akşam saat 11 sıralarında olmuş. Arkadaş altını kasanın önüne düşürmüş ve bunu gören başka bir müşteri de altını bize teslim etti. Daha sonra iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyip altını kimin düşürdüğünü tespit ettik. Çeşitli sosyal medya hesaplarından görüntüleri paylaştıktan sonra arkadaşla iletişime geçtik. Daha sonra arkadaş gelip altınını teslim aldı” dedi. “İnsanlar dürüst olursa hayat daha güzel olabilir”


20 senedir fırın işletmeciliği yapan ve benzeri olaylarda her zaman sahibine teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan Danış, “Düşüren arkadaşın ihtiyacı olabilir. İnsanlar dürüst olursa hayat daha güzel olabilir. Daha fazlasını da bulsak teslim ederiz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER