Türkiye nüfusunun yaklaşık %12’sini oluşturan fiziksel engelli bireyler için hayata geçirilen projeler, Gaziantep ve Türkiye genelinde bu bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeyi ve toplumsal hayata katılımlarını artırmayı hedefliyor.
- Engelleri Aşmak İçin Birlikte Çalışıyorlar
Vakfın faaliyetleri, engelli bireylerin yalnızca fiziksel engellerini değil, günlük yaşam aktivitelerindeki bağımsızlıklarını, iş yapabilme becerilerini ve sosyal ilişkilerini de geliştirme amacını taşıyor. Gaziantep Kent Konseyi 6. Dönem Engelliler Meclisi ile yapılan ortak çalışmalar, hem eksikliklerin tespit edilmesi hem de yeni projeler geliştirilmesi açısından önem taşıyor.
- Öne Çıkan Projeler
Vakfın Gaziantep’te 2012 yılında başlayan projeleri arasında: Engelli Çocuklara Yönelik Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi Projesi, Zihinsel Engellilere Yönelik Mozaik Projesi öne çıkıyor.
Fiziksel Engelliler Vakfı Gaziantep’te 2018 yılından itibaren ise Engelli Çocuklar ve Ailelerine Yönelik Psikolojik Danışmanlık, Kil Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları, Anneler için Örgü ve Nakış Atölyesi projelerle hizmet verilmeye devam ediliyor:
- Sessiz Ama Etkili Çalışmalar
Fiziksel Engelliler Vakfı, bugüne kadar hayata geçirdiği hiçbir projeyi yarım bırakmadan, kurumsallaşarak ve büyüyerek devam etmeyi başardı. Vakfın misyonu, engelli bireyler için gerçekçi ve somut çözümler üretmek ve bu çözümleri etik değerlerle desteklemektir.
Genel Başkanlığı’nı Prof. Dr. Yaşar Tatar’ın yaptığı 29 yıllık tecrübesiyle yoluna emin adımlarla devam eden vakıf, engelli bireylerin toplumsal hayata aktif olarak katılmalarını sağlamak adına yeni projelere imza atmaya devam ediyor.
Vakfın hizmetinden yararlanan aileler, yapaılan çalışmalarını önemine değinerek “Fiziksel Engelliler Vakfı’na engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik gösterdikleri çabalar için teşekkür ediyor, bu örnek çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyoruz.” diyerek emek verenlere minnet duygularını ifade ediyorlar.