Dünya

Gabon'da darbe! Yönetim ele geçirildi

Orta Afrika ülkesi Gabon'da bir grup askeri yetkili yönetimi ele geçirdiklerini duyurdu. Gabon'un başkenti Librevil'de silah seslerinin duyulduğu bildiriliyor.

Gabon'da darbe! Yönetim ele geçirildi
30-08-2023 08:23

Sömürgeci devletlere karşı başlatılan ayaklanmalarla birlikte Afrika ülkelerinde iç karışıklıklar artmaya başladı. Gabon'da bir grup asker yönetime el koyduğunu duyururken ülkenin başkentinde çatışma sesleri yükseldi.

YÖNETİME EL KOYDULAR

Gabon 24 adlı televizyon kanalına çıkan askerler, kendilerinin, ülkedeki tüm güvenlik ve savunma güçlerini temsil ettiğini öne sürdü.

SINIRLAR KAPATILDI

Seçim sonuçlarının iptal edildiğini belirten askerler, tüm sınırların bir sonraki duyuruya kadar kapatıldığını ve devlet kurumlarının feshedildiğini ifade etti.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA YOK

OPEC üyesi ülkenin hükümetinden henüz bir açıklama gelmedi.

2019 YILINDAKİ DARBE GİRİŞİMİ ENGELLENMİŞTİ

Gabon'da 7 Ocak 2019 günü bir darbe girişimi daha yapılmış darbe bildirisini okuyan askerler yakalanarak tutuklanmıştı.

Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Guy-Bertran Mapangou, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ulusal Radyo'yu işgal ederek bildiri okuyan isyancı askerlerin Gabon Ulusal Jandarma Müdahale Birimi (GIGN) tarafından yakalandığını belirtmişti. Durumun kontrol altına alındığını ifade eden Mapangou, birkaç saat içinde her şeyin eskisi gibi olacağını söylemişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER