Eğitim

GAÜN öğrencilerine teknik gezi ile uygulamalı eğitim

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencileri, Adalet Bakanlığına bağlı Ceza İnfaz Kurumları Kahramanmaraş Eğitim Merkezi’ne düzenlenen teknik geziye katılarak, mesleğe dönük uygulamalı eğitim aldı.

GAÜN öğrencilerine teknik gezi ile uygulamalı eğitim
21-05-2024 10:57
21-05-2024 11:02
GAZİANTEP

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan ve Öğr. Gör. Ali Altunbaş tarafından organize edilen gezide, Ceza İnfaz Kurumları Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Bülent Delibalta, öğrencilere kurumun yapısı, işleyişi ve görevleri ile ilgili sunum yaptı. 

Teknik gezi kapsamında öğrencilere Eğitim Merkezi Kampüsü gezdirilerek, faaliyetleri tanıtıldı. Eğitim Merkezinde çalışan uzman personel tarafından öğrencilere çeşitli uygulamalı eğitimler verildi. Eğitimlerin birinci kısmında ceza infaz kurumlarına girişlerde kullanılan güvenlik sistem ve cihazlarının kullanımı, cezaevine girişi yasaklı olan maddelerin tespitinde dikkat edilecek hususlar uygulamalı olarak gösterildi. İkinci kısımda ise ceza infaz kurumlarında koğuş araması, yasaklı ürün veya maddelerin saklandığı yerlerin bulunması, firar ve firara karşı yapılacak aramalar yine uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimlerin son kısmında ise mesleki müdahale uygulaması öğrencilere kalkan, kask, cop ve robocop kıyafetleri verilerek yaptırıldı.

 Teknik gezi ilgili değerlendirmede bulunan Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan, “Ceza İnfaz Programı öğrencilerinin teorik bilgilerinin pratiğe dönüştürülmesi açısından oldukça faydalı bir uygulama gerçekleştirdik. Göstermiş oldukları yakın iş birliği anlayışı ve konukseverlikten dolayı Ceza İnfaz Kurumları Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Başkanı Bülent Delibalta’ya ve eğitim ekibine çok teşekkür ederim.”  dedi.

Öğrencilerin mesleki bilgilerinin artırılması konusunda teknik gezilerin oldukça önemli olduğunu belirten GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER