Gündem

GAÜN’de beyran etkinliği düzenlendi

Sanat Topluluğu tarafından “Kültürel Sürdürülebilirlik Temalı Gaziantep Yöresi Beyran'ın Kültürel Boyutu” adlı eğitim gerçekleştirildi.

GAÜN’de beyran etkinliği düzenlendi
19-12-2022 12:49

Sanat Topluluğu tarafından “Kültürel Sürdürülebilirlik Temalı Gaziantep Yöresi Beyran'ın Kültürel Boyutu” adlı eğitim gerçekleştirildi.


Varil Çorba sponsorluğunda ve GAÜN Turizm Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim Gaziantep Varil Çorba Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin tarafından verildi.


GAÜN 8. Sanat Topluluğu üyeleri ve Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri ile konuya ilgi duyan diğer bölümlerden öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin katılım gösterdİ. Lisans eğitimini GAÜN'de Endüstri Mühendisliği alanında tamamlayarak girişimcilik ruhu ve araştırmacı kişiliğiyle çorbanın "Yemekten Üstün" olduğu iddiası ile "Varil Çorba" markasını ortaya çıkarıp bu alanda büyük adımlar atan Ahmet Şahin tarafından, beyranın kültürel arka planı, tarihsel gelişimi ve ‘lezzeti' konularından bahsedildi.


Öğrencilerin ve personellerin beyrana ilişkin sorduğu sorularını yanıtlayan Şahin, kendisi de öğrencilere ilgi ve katılımlarından dolayı beyran ikramında bulundu. Daha sonra eğitimi veren Ahmet Şahine 8. Sanat Topluluğu Akademik Danışman'ı Öğr. Gör. Dr. Ceyhun Uçuk tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.


Eğitimi başından sonuna kadar takip eden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Bay, “Kültürel sürdürülebilirlik çerçevesinde kendi değerlerine sahip çıkan ve bunu destekleyici faaliyetlerle genç nesillere aşılayan, eğitimde emeği ve geçen Varil Çorba ailesine ve diğer tüm destekçilere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.


8. Sanat Topluluğu Akademik Danışman'ı Dr. Ceyhun Uçuk ise, "Çorba Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Orta Asya'dan Balkanlara yüzlerce çeşit çorbamızla mutfak kültürümüzü zenginleştirerek geniş bir yelpaze meydana getirdik. Bu kültürün sürdürülebilirliği, geçmişte şifa niyetine içilen çorbaların günümüzde kültürel boyutu ile de ele alınması gerektiğini düşünmekteyiz. Yemekler hikayeleri ile varlıklarını devam ettirirler. Beyran Gaziantep'te şifa niyetine içilen çorbalar arasındadır. Biz de genellikle soğuk kış günlerinde tüketimi daha da artan Beyran'ın tüm sürecini bugün burada Varil Çorba'nın desteği ve sunumu ile Gaziantep Üniversitesi'nde ilgililere aktarmaya çalıştık. Varil ailesine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.


8. Sanat Topluluğu altıncı dönem başkanı Mehmet Ali Sidal, "Günümüzde Gastronomi'nin en temel konusu Südürülebilirlik ve biz Türk gençliği olarak Kültürel Sürdürülebilirlik temasını en derin şekilde ele almalıyız. Bu işe tabiki en yakınımızdan başlamalıyız. Çorba bizim sofralarımızın ana yemeği fakat Biz neden çorbayı öğün olarak tükettik. Gaziantep'te Beyran neden sabahları tüketiliyordu. Bunların hepsi birer soru işareti olmaktan çıktı ve bugün biz çorbanın gerçek yüzüyle buluştuk" diye konuştu.


Etkinlik Varil Çorba ailesinin tüm misafirlere sıcak beyran ikramıyla son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   ASPClassic
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/haberler_mobil.asp?domain=https://www.kenthaber27.com&t=1735394417
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\haberler_mobil.asp
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER