Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün yürütücüsü olduğu, Türkiye çapında 55, Gaziantep’te 7 mesleki ve teknik eğitim okulunu kapsayan “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’nin (SEUP)” toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Yalçın, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Bakanlık ve İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.
“ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Yalçın, projenin birçok öğrenciyi istihdama kazandırıldığını söyledi. Yalçın, “SEUP projesi, yaparak öğrenmeyi temel alan yenilenme ve geliştirme çabalarına destek sağlıyor. Proje 8 ilde 55 pilot okulda yürütülüyor. Bu 55 okulda, 21 mesleki alanda toplamda bin 187 atölyeye donatım iyileştirme ve altyapı hizmeti veriliyor. Özellikle öğrencilerimiz için güzel öğrenme ortamları oluşturulmaya çalışılıyor.” dedi.
“GAZİANTEP BİRÇOK PROJEYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”
Tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Gaziantep'in sahip olduğu sanayi potansiyelinin ulusal ve uluslararası birçok yatırımcıya ve projeye ev sahipliği yapıyor. Bu durum kalifiye işgücü ihtiyacını da doğuruyor. Süreç bizleri okullarımıza kadar bir eylem planı ve strateji oluşturmaya itiyor. Ulusal anlamda bakanlığımızın yerelde müdürlüğümüzün, çocuklarımızın daha kaliteli yetiştirilmesi, okul sonrası istihdamı ile ilgili projelerimiz ve işbirliklerimiz var.”
“MEHMET RÜŞTÜ UZEL LİSESİ, EN ÇOK ÜRETİM SAĞLAYAN İKİNCİ OKUL OLDU”
Kent genelinde mesleki ve teknik eğitim sağlayan liselerde önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Tepe, “Örneğin sadece bu yıl faaliyete koyduğumuz yiyecek hizmetleri alanında 2 tane okulumuz var. Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde taşımalı eğitim gören öğrencilerimize bin 500 kişilik sıcak yemek üretiyoruz. Yanı sıra maske, dezenfektan, sıvı sabun, çamaşır suyu ve benzeri hijyen üretimleri yapılıyor. Bu ürünler hem ilimizin ihtiyacını hem de bölgemizdeki civar illerimizdeki okullardan talep olması durumunda, bu illerimizin de ihtiyaçlarını karşılar hale geldik. Bu üretimler sayesinde okullar bazında yapılan üretim sıralamasında Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üretimde Türkiye'de en çok üretim yapan ve gelir sağlayan ikinci okul oldu.”
“ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ VERİYORUZ”
“Meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere sürekli olarak burs desteği veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki ve teknik eğitim alanında hayata geçirdiği ve planladığı çalışmalar ile Gaziantep ilinde hedeflerine ulaşma noktasında ulusal anlamda katkılar sağlıyor” diye konuştu.
“97 BİN 500 ÖĞRENCİ VAR”
Toplantının soru-cevap bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Müdürü Tepe, kentte eğitim alan Suriyeli Mülteci öğrenci sayısını da açıkladı. Tepe, “Gaziantep’te 97 bin 500 mülteci öğrencinin okullarda eğitim görüyor” dedi. Toplantının öğleden sonraki bölümünde Gaziantep Sanayi, Ticaret Odası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.