Gündem

Gaziantep Baro seçimlerinde teröristbaşına övgü skandalı

Gaziantep’te Baro Seçimlerinde bir kadın avukatına terörist başı Abdullah Öcalan’a övgülerde bulunması damla vurdu. Divanın tepkisiz kalmasına vatansever avukatlar tepki gösterdi.

Gaziantep Baro seçimlerinde teröristbaşına övgü skandalı
20-10-2024 14:01
20-10-2024 14:05

Gaziantep Baro seçiminde skandal... Terörist başına övgüler yağdırıldı

 Gaziantep Barosunda başkanlık seçimi yapılırken, skandal görüntüler ortaya çıktı. Kongrede söz alan kadın avukatın, terörist başı Abdullah Öcalan için övgü dolu sözleri ortalığı karıştırdı. Divan heyetinin sessiz kaldığı skandal konuşmaya, bazı avukatlar tepki gösterdi.

Gaziantep Barosu seçimlerinde yapılan konuşmalar sırasında, terörist başı Abdullah Öcalan'ı övücü konuşmalar yapılınca, sert tartışmalar yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, baro başkanlığı için 5 aday yarışırken, yapılan konuşmalar sırasında kullanılan ifadeler seçimin önüne geçti. Özgürlük için Hukukçular Derneği adına söz alan bayan avukat, terörist başı Abdullah Öcalan için övgü dolu ifadeler kullandı.

Divan heyeti skandal ifadelerin kullanıldığı konuşmaya karşı sessiz kalırken, vatansever avukatlar konuşmaya sert tepki gösterdi. Divan Başkan'ına seslenerek konuşmanın bir an önce sona erdirilmesi talebine rağmen, kadın avukatın sözlerine ısrarla devam etmesi üzerine, bazı avukatlar kürsüye doğru yürüyerek konuşmaya engel oldu.

Sert tartışmaların yaşandığı anlarda, kongreye ara verilirken, skandal ifadeler kullanan kadın avukat ve bu duruma sessiz kalan divan heyeti ile ilgili nasıl bir tavır alınacağı merak konusu oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER