Ekonomi

Gaziantep’te Halı İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

Halı sektörü Gaziantep’in gözbebeği olarak ödüllendirildi. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen törende, 2023 yılında en fazla halı ihracatı yapan 27 firma ödüllerini aldı.

Gaziantep’te Halı İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi
25-10-2024 18:46
25-10-2024 18:48
GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak, CHP Milletvekili Melih Meriç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen törende, sektörün sorunlarına dikkat çekildi.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, konuşmasında ihracatta yaşanan zorluklardan bahsederek, özellikle komşu ülkelerin anti-damping vergileri uygulamasından dolayı yaşanan sıkıntılara değindi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise, halı sektörüne büyük önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise altyapı projelerini anlatarak, “Üretenin, dokuyanın emrindeyiz” dedi.

Ödül alan firmalar arasında, Milat Halı, Kartal Halı Tekstil, Merinos Halı, Özkaplan Karpet ve Safyün Dokuma gibi isimler yer aldı. Tören, ödül alan firmalara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER