Asayiş

Gaziantep'te korkutan yangın! Havadan söndürme bekleniyor

Gaziantep’te çıkan arazi yangınında büyük bölümü fıstık ekili 450 dönüm arazi küle döndü. Yol olmadığı için itfaiye ağaçlarının giremediği yangına kendi imkânlarıyla müdahale eden köylüler, devletin yangına havadan müdahale etmesini istedi.

Gaziantep'te korkutan yangın! Havadan söndürme bekleniyor
06-06-2024 14:47
06-06-2024 14:51
GAZİANTEP

Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Salkım ve Tatlıcak mahalleleri arasındaki fıstık ve zeytin bahçelerinin yoğunlukta olduğu bölgede henüz bilinmeyen nedenle arazi yangını çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında fıstık ve zeytin ağaçları ile çalılıklarla kapla 450 dönümlük alan küle dönerken, köylüler yol olmamasından dolayı itfaiye araçlarını müdahale edemediği yangının havadan söndürülmesi için yardım istedi.  Yıllarca emek verip yetiştirdikleri ağaçlarının kısa süre içinde yangında küle döndüğünü belirten vatandaşlar, “Bu bölgenin arazi koşulları nedeniyle yol yok, ulaşımı genelde yaya olarak sağlıyoruz. Bazı yerlerde küçük traktörlerle giriliyor ancak yangını söndürebilecek olan itfaiye araçları burada her yere ulaşamıyor.

O nedenle yaklaşık 450 dönümlük arazi yangında küle döndü. Yangının seyri devam ediyor. Önündeki bölgede de fıstık ve zeytin ağaçları var. Bu yangının bir önce söndürülmesi gerekiyor. Onun için de mutlaka havadan müdahale edilmesi lazım. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER