Yaşam

Gaziantep’te mide bulandıran görüntüler

Kurban bayramı'nın ikinci gününde kurban kesimlerinin ardından, yol kenarlarına atılan hayvan artıkları büyük tepki topladı.

Gaziantep’te mide bulandıran görüntüler
17-06-2024 16:04

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde kurban kesimlerinin ardından, yol kenarlarına atılan hayvan artıkları büyük tepki topladı.


Olay, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Sacır Mahallesi’nde meydana geldi. Kurban kesimlerinin ardından, yol kenarlarına atılan hayvan artıkları hem çevre kirliliğine hem de halk sağlığına zarar veren bir tablo oluşturdu. Yaşanan bu olay, Kurban Bayramı’nın manevi atmosferine gölge düşürdü ve bayram öncesinde Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın yaptığı uyarılara rağmen, bazı vatandaşların bu uyarılara uymayarak yol kenarlarına deri ve sakatat ürünlerini attığı görüldü. “Kokudan durulmuyor”


Yol kenarına atılan kurban atıklarından çok rahatsız olduğunu söyleyen vatandaş Sevgi Son, “Bayramlaşmaya gidiyoruz. Bunların yanından geçiyoruz. Hastalık kapma riskimiz var. Kokudan durulmuyor burada. Burayı temiz tutmamız lazım. Fakat insanlar evimiz kirlenmesin diye düşünüyor. O yüzden pisliklerini buraya atıyor. Bana göre burayı böyle pisleten evini de pisletiyordur. Çevreyi temiz tutmamız gerek. Burada hastane var. Hastane içinde çok tehlikeli bir durum. Yetkililerden bu durumun önüne geçmesini istiyoruz” dedi.


Şikayetler üzerine Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı ekipler temizlik çalışmalarına başladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER