Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası’nda Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla bölge önceliklerinin ele alındığı donör toplantısını, “Uluslararası Kaynaklarla Bölgesel İşbirliğinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi” başlığı altında gerçekleştirdi. Toplantıda, 2024 yılında yapılan projeler ve çalışmalar değerlendirilirken, 2025 yılı planlamaları üzerinde duruldu.

Gaziantep Ticaret Odası’nda Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı
14-11-2024 22:49
14-11-2024 22:50
GAZİANTEP

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu (GIZ), Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity), Sparkassenstiftung, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Birleşmiş Milletler Çocuklar İçin Uluslararası Yardım Fonu (UNICEF), Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD), Dünya Gıda Programı (WFP), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), World Vision, Gaziantep Kızılay Toplum Merkezi, Save the Children, WWF-Türkiye, CARE International ve Islamic Relief Türkiye gibi önde gelen uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de toplantıda yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, GTO’nun yalnızca Gaziantep değil tüm bölgenin kalkınması ve gelişimi için önemli projelere imza attığını belirtti. Özdurak, “Gaziantep’in sosyal ve ekonomik hayatını canlandırmak adına bugüne kadar sayısız projeyi hayata geçirdik. Bu projelerde uluslararası sivil toplum kuruluşlarının katkısı büyük olmuştur. Mülteci krizi, pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlerde yanımızda olan bu kuruluşlarla güçlü iş birlikleri geliştirdik,” dedi.

Küresel ve bölgesel zorlukların arttığı bu dönemde iş birliklerinin önemine dikkat çeken Özdurak, “Bugün burada temsilcileri bulunan her kurumun farklı öncelikleri ve misyonları olabilir. Ancak hepimizin ortak bir amacı var: Daha güvenli bir gelecek oluşturmak. Bu ortak amacımız doğrultusunda, uluslararası kalkınma finansmanı kaynaklarını ihtiyaca uygun alanlara yönlendirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz,” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca, GTO Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürü Sezin Darvish tarafından “2024 Yılı GTO Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi ve 2025 Planlamaları” konulu bir sunum yapıldı. Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ise GTO ile bugüne kadar yapılan iş birliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, çalışmalarında özellikle deprem sonrası yerelin ihtiyaçlarına odaklanmanın önemli bir yaklaşım olduğunu ifade ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER