Sağlık

Gaziantep Üniversitesi Böbrek Nakli Hastanesi Hizmete Açıldı

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın öncülüğünde atıl durumda bulunan bina, hayırsever iş insanı Kahraman Eruslu'nun desteğiyle modern bir böbrek nakli hastanesine dönüştürüldü.

Gaziantep Üniversitesi Böbrek Nakli Hastanesi Hizmete Açıldı
21-03-2024 13:03

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, kampüs içerisindeki atıl durumda bulunan binayı farklı bir merkeze dönüştürmek için çalışma başlattı. Binayı Böbrek Nakli Hastanesine çevirmek isteyen yetkililer, iş insanı Kahraman Eruslu ile görüşerek hastanenin yapılması için destek istedi. Yetkililerin talebi doğrultusunda atıl binanın yerine 56 yataklı, 7 yoğun bakım ünitesi ve 3 ameliyathaneden oluşan hastane yapıldı. 10 Ekim 2023'te hizmete açılan hastanede bugüne kadar 68 hastaya böbrek nakli yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, AA muhabirine, kullanılmayan binanın hayırsever iş insanının yardımıyla hastaneye dönüştürüldüğünü belirtti.

Hastanenin bölgeye hizmet ettiğini aktaran Özaydın, Türkiye'de ilk defa 56 yataklı bir hastanede böbrek nakli yapıldığını vurgulayarak, üniversitenin böbrek nakli konusunda uzmanlaşan bir merkez olma hedefini paylaştı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat da hastanenin sağlık turizmine önemli katkılarının olduğunu belirtirken, hayırsever iş insanı Kahraman Eruslu, hastane yapımına destek olmayı kabul ettiğini ve insanlara hizmetin önemli olduğunu vurguladı.

Hastanenin başkanı Prof. Dr. Sacit Çoban, Türkiye'nin örnek gösterilebilecek bir hastanesine bölgeye kazandırılmasının gurur verici olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Özlem Usalan ise hastanenin önemine dikkat çekerek organ bağışının hayati önem taşıdığını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER