Yaşam

Gaziantepli baklava ustasının sessiz vedası

Gaziantep’in sevilen baklava ustalarından 73 yaşındaki Mehmet Bozfırat, yalnız ve hüzünlü bir sonla aramızdan ayrıldı. On gün önce kayıplara karışan Bozfırat’ın cansız bedeni, Şehitkamil ilçesindeki İncilipınar Mahallesi’nde, depremde ağır hasar aldığı için yıkım kararı çıkarılan bir binada bulundu. Sağlık ekiplerinin incelemesine göre, metruk binada kartonlardan yaptığı barınağında yaşamını yitiren Bozfırat’ın uzun süre önce vefat etti?

Gaziantepli baklava ustasının sessiz vedası
19-10-2024 15:06
19-10-2024 15:15

Mehmet Bozfırat, bir zamanlar Gaziantep’in ünlü baklava markalarından birinde pişirici olarak çalıştı. Ustalığı kadar mütevazılığı ve güler yüzüyle de tanınan Bozfırat, son yıllarını huzurevinde geçirmişti. Ancak orada bile yaşadığı kırgınlıkları hissettirmeden, diğer sakinlere moral kaynağı olmuştu. Huzurevinin adeta neşe kaynağıydı; yaşlılar arasında sevilen bir figür olarak ‘başkan’ seçilmişti.

Ne yazık ki, hayatının bu sessiz kahramanı son günlerini yalnızlık içinde, bir metruk binanın soğuk duvarları arasında tamamladı. Depremde hasar görmüş, terk edilmiş bir yapının kuytusunda, kartonlarla kurduğu geçici barınağında hayata gözlerini yumdu.

Onu Hep Gülümsemesiyle Hatırlayacağız”

AK Parti Gaziantep İl Eski Başkanı Murat Şerbetçi, sosyal medya hesabından yaptığı duygusal paylaşımda Bozfırat’ın ölümüne duyduğu üzüntüyü dile getirdi:

“İl başkanlığım döneminde huzurevini ziyaret ettiğimizde Mehmet Amca bizi her defasında neşeyle karşılardı. İçindeki hüznü hiç belli etmezdi. O, yaşlılar arasında başkan seçilen, herkese neşe saçan biriydi. Ömrünün son dönemini buruk geçirdi, son nefesini ise kendisi gibi terk edilmiş bir binada verdi. Bu acı haberle sarsıldık. Mekânı cennet olsun. Onu hep gülümsemesiyle hatırlayacağız. El-Fatiha…”

Terk Edilmişlik ve Yalnızlık

Mehmet Bozfırat’ın ölümü, toplumsal yalnızlıkla yüzleşmenin acı bir örneği oldu. Yıllarca emek verdiği şehirde, kalabalıkların içinde kimsesizleşen bir insanın hikâyesi bu. Bir ustanın ellerinden çıkan baklavanın tadı, şehirde hâlâ hissedilirken, kendisi sokaklarda unutuldu.

Bozfırat’ın ardından sevenleri sadece bir baklava ustasını değil, aynı zamanda bir gönül insanını kaybetmenin hüznünü yaşıyor.

Mekânı cennet olsun…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER