Teknoloji

Genç Beyinlerin Parlak Fikirleri Sergileniyor

TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları Sergisi, ETÜ'de gerçekleşiyor.

Genç Beyinlerin Parlak Fikirleri Sergileniyor
05-03-2024 09:58

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları Sergisi, 3 gün boyunca meraklılarını bekliyor. Genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye ve araştırmaya teşvik eden sergi, 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesine katkı sağlıyor.

ETÜ'de gerçekleşen programda biyoloji, psikoloji, coğrafya, sosyoloji, değerler eğitimi, tarih, fizik, teknolojik tasarım, kimya, Türk dili ve edebiyatı, matematik ve yazılım alanlarında toplam 23. 066 proje başvurusu yapıldı. Erzurum Bölgesi, 3. 539 proje ile en fazla başvurunun yapıldığı bölge oldu.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, gençlerin heyecanını ve başarılarını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, gençlerin bilime ve teknolojiye olan ilgisinin önemine vurgu yaptı.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Kaymaz ise yarışma sürecine dair bilgiler vererek, 103 projenin finalde yarıştığını ve Türkiye Finaline katılacak projelerin seçileceğini açıkladı. Sergi, genç beyinlerin ışıldadığı, fikirlerin paylaşıldığı bir platform olma özelliği taşıyor. Katılımcılara ve öğrencilere başarılar diliyoruz. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER