Dünya

Gergedan Kaçakçılığına Karşı Güney Afrika Çaresiz

Güney Afrika Çevre Bakanı Barbara Creecy, kaçak gergedan avcılığında artış yaşandığını açıkladı. Nesli tükenmekte olan bu hayvanlar, boynuzları için acımasızca katlediliyor.

Gergedan Kaçakçılığına Karşı Güney Afrika Çaresiz
29-02-2024 01:44

Güney Afrika Çevre Bakanı Barbara Creecy, yaptığı açıklamada, nesli tükenmekte olan gergedanların kaçak avcılığıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

2023 yılında kaçak avlanan gergedan sayısının arttığını belirten Creecy, ülkenin bu konuda aldığı tüm önlemlere rağmen durumun ciddiyetini koruduğunu vurguladı. Gergedanların en iyi korunduğu ülkelerden biri olan Güney Afrika, Afrika'daki gergedan nüfusunun büyük bir kısmını barındırıyor. Ancak son yıllarda bu hayvanların boynuzları için kaçak avcılar tarafından hedef alındığı ve sayılarında ciddi düşüşler yaşandığı biliniyor. Afrika gergedanları, özellikle Asya ülkelerinde boynuzlarından takı ve süs eşyası yapımı için avlanıyor. Bu durum, nesli tükenme tehlikesi altındaki bu hayvanların sayısının hızla azalmasına neden oluyor.

Uluslararası örgütler, gergedan kaçakçılığına karşı mücadele ederken, Güney Afrika gibi ülkelerin de daha etkili önlemler alması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Kaçak avcılığın önlenmesi için uluslararası iş birliğinin önemine vurgu yapılıyor. Gergedanların yok olmaması için acil eylem gerektiği belirtiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER