Eğitim

Giresun’da imzalanan protokolle yükümlülere eğitim desteği verilecek

Giresun üniversitesi ile giresun cumhuriyet başsavcılığı arasında imzalanan protokolle denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülere ve denetimli serbestlik personeline eğitim desteği verilecek.

Giresun’da imzalanan protokolle yükümlülere eğitim desteği verilecek
10-06-2024 16:06

Giresun Üniversitesi ile Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokolle denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülere ve denetimli serbestlik personeline eğitim desteği verilecek.


Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından imzalanan protokol kapsamında, Giresun Üniversitesi ve Giresun Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ortak çalışmalarıyla, denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlülerin sosyal yaşama uyumlarının kolaylaştırılması ve yeniden suça karışmalarının önlenmesi hedefleniyor. Aynı zamanda bu protokol ile denetimli serbestlik personeline de eğitim desteği sağlanacak.


Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün eğitim ve iyileştirme faaliyetleri çerçevesinde yükümlülerin suçtan ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması, kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak toplumsal entegrasyon süreçlerinin hızlandırılması ve yeniden topluma kazandırılması amaçlandığı belirtildi.


Ayrıca imzalanan protokol, yükümlülerin ilgi, öncelik ve ihtiyaçlarına göre iş ve meslek öğrenmeleri, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan desteklenmelerine imkan tanıyan çeşitli eğitim programlarını içeriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER