Yaşam

Görevliler, başıboş hayvanları yakalama ve müdahale eğitimini tamamladı

?negöl belediyesi veteriner işleri müdürlüğü bünyesinde görev yapan personellere halk eğitim merkezi iş birliğinde 96 saatlik 'başıboş hayvanları yakalama ve müdahale' eğitimi verildi. Bu eğitimle bilgileri güncellenen ve daha donanımlı hale gelen saha ekiplerine sertifikalarını belediye başkanı alper taban takdim etti.

Görevliler, başıboş hayvanları yakalama ve müdahale eğitimini tamamladı
07-06-2024 15:48

İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personellere Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde 96 saatlik ’Başıboş Hayvanları Yakalama ve Müdahale’ eğitimi verildi. Bu eğitimle bilgileri güncellenen ve daha donanımlı hale gelen saha ekiplerine sertifikalarını Belediye Başkanı Alper Taban takdim etti.


Her alanda olduğu gibi sokak hayvanlarıyla ilgili de hem tesisleri hem profesyonel kadrolarıyla en iyi hizmeti sunma gayretiyle çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, kurum içi eğitimlerle personellerin gelişimlerine de katkı sunuyor. Bu kapsamda Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde saha personeli olarak görev yapan çalışanlara yönelik “Başıboş Hayvanları Yakalama ve Müdahale” eğitimi düzenlendi.


İnegöl Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen eğitime 12 personel katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde yapılan eğitim, alanında uzman isimler tarafından verildi. 1 ay süren eğitimde, personeller toplam 96 saatlik eğitimi tamamlamış oldu. Veteriner İşleri Müdürlüğünde görev yapan yeni personellerin sertifikalandırılması ve mevcut personellerin de bilgilerinin güncellenmesi maksadıyla düzenlenen eğitimle, personeller sokak hayvanlarına müdahale konusunda tam donanımlı hale geldi. Vatandaşın güvenliği ve sağlığını korurken aynı zamanda can dostlarının da zarar görmemesi adına en doğru müdahale yöntemleri personele gösterildi.


Eğitimin tamamlanmasının ardından personellere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Veteriner İşleri Müdürlüğünün Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde düzenlenen törende, çalışanlara sertifikalarını Belediye Başkanı Alper Taban takdim etti. Burada kısa bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün burada başıboş ve sahipsiz hayvanların, saldırgan hayvanların yakalanması ve müdahaleyle ilgili personelimize yönelik verilen eğitimlerin sertifika törenindeyiz. Bu vesileyle bulunduğumuz Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizden de bahsetmek istiyorum. Burada ameliyathanesinden yavrulu hayvanların bakıldığı, karantina alanlarının olduğu profesyonel bir tesis. Biz burada sokakta yaralanmış, vatandaşlarımızın tespitleriyle bizlere bildirilmiş hayvanların rehabilitasyonlarını yapıyoruz, kısırlaştırmalarını yapıyoruz. 2024 yılında da burada ilk 5 aylık sürede yaklaşık 2 bin hayvan tedavi edildi. Yine kısırlaştırma operasyonları yapıldı. Bizler sorumluluklarımızı bu merkezde layıkıyla yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi.


Bir yandan hizmeti sürdürürken bir yandan da kurum içi eğitimlerle personelin gelişimine katkı sunulduğunu ifade eden Başkan Taban, “Bu noktada kurum içi eğitimlerle de kendimizi geliştirmeye, personelimizin daha profesyonel hale gelmesine önem veriyoruz. İnsan Kaynakları Müdürlüğümüz organizasyonuyla, Halk Eğitim Merkezimiz iş birliğinde 12 arkadaşımız eğitime katılarak belge almaya hak kazandılar. Biz yaptığımız işi en doğru ve verimli şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Ben bu vesileyle vatandaşlarımızı da Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizi görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER