Gündem

GSO Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GSO Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı
26-09-2023 12:12
26-09-2023 12:30
GAZİANTEP

Toplantıda, 6 Şubat deprem felaketinin ekonomik ve bölgesel etkileri, kent ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler, küresel sorunların sektörlere yansımaları, firmaların talep ve beklentileri istişare edilerek çözüm önerileri konuşuldu.

“Biraz zorlanacağız ama toparlanacağız”

Meclis toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, hem küresel boyutta yaşanan sorunlar hem de 6 Şubat deprem felaketinin etkileri nedeniyle zorlu bir sürecin yaşandığını, bu sürecin bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

Yaşanan güçlüklerinbirlik ve beraberlik içerisinde aşılacağına ve bu sürecin sonunda bir toparlanmanın olacağına inandığını kaydeden Konukoğlu, “Özellikle dünyada gıda dışındaki tüm sektörlerde bir gerilemenin söz konusu olduğunu görüyoruz. Emek yoğun iş kollarında faaliyet gösterin sektörlerin ihracatında bir azalma var. Bunun için de katma değeri artırmamız gerekiyor. Yaşamış olduğumuz sıkıntılar tüm dünyada geçerli. Bu nedenle de herkes kontrollü davranıyor ve bu şekilde de davranmak zorunda. Bizim de bu süreçte atacağımız adımları iki kere düşünmemiz gerekiyor. Biraz zorlanacağız ama toparlanacağız. Tasarrufu ülke olarak öğrenmek zorundayız. Her zaman ve her yerde tasarrufa ihtiyacımız var. İşimize odaklanarak önümüze bakacağız. Hedeflediğimiz başarılara da daha çok çalışarak, üreterek ve yenilikler yaparak ulaşabiliriz. Bunun için her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.

“Bu bölgede çarklar dönmeli ki üretim, ihracat ve istihdam devam etsin”

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında Orta Vadeli Program ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Programda yatırım, üretim, istihdam ve ihracata dayalı büyüme vurgusu yapıldığını ifade eden Ünverdi, “Programın piyasalar açısından pozitif yansımaları olurken, parasal sıkılaştırma ile birlikte bunun bir dizi sonuçları da olacaktır. Bu süreçte kaynakları doğru değerlendirmeli, kayıpların önüne geçmeli, maliyetleri azaltarak verimliliği artırmalıyız. Bu anlamda Orta Vadeli Program kapsamında finansman desteklerinden bahsedildi ve özellikle deprem bölgesine finansman desteği verileceği belirtildi. Bu doğrultuda bölgemize yönelik desteklerin artarak devam etmesi de büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

“Bu bölgede çarklar dönmeli ki üretim, ihracat ve istihdam devam etsin” diyen Ünverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda sorunlarımızı aşabilmek için desteklerin devam etmesi gerekiyor. Ayrıca genel ekonomik göstergelere baktığımızda ise dolar değer kazandıkça maalesef tüm dünyada maliyetler artıyor. Bu sebeple üretimlerimizde katma değeri artırmak zorundayız. Bu da bir anda olabilecek bir konu değil. Öncelikle işletmelerimizin yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümünü tamamlamamız gerekiyor. İhracatta karbon sınırlamasına günbegün yaklaşıyoruz. Karbon ayak izi ve su ayak izi konusuna lütfen artık gerekli önemi vererek hazırlıklarımızı yapalım. Bu konuda Model Fabrikamıza ve GSO Mesleki Eğitim Merkezimize tüm firmalarımızı bekliyoruz. Yalın üretim konusunda, KOSGEB tarafından KOBİ’lere 200 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlanıyor. Bu imkanları muhakkak değerlendirelim ve yarın öbür gün güçlüklerle karşılaşmayalım.”

GSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı, iş insanları ile meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER