Asayiş

Gümrük Muhafaza Ekipleri 22 Milyon Liralık Kaçakçılık Operasyonu Gerçekleştirdi

Gümrük Muhafaza ekipleri, dört ilde gerçekleştirdikleri operasyonlarda 22 milyon liralık kaçakçılık olayını önledi.

Gümrük Muhafaza Ekipleri 22 Milyon Liralık Kaçakçılık Operasyonu Gerçekleştirdi
24-02-2024 10:09

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında dört ilde gerçekleştirdikleri operasyonlarda yaklaşık 22 milyon Türk Lirası değerinde 7 adet lüks araç ele geçirdi.

Operasyonlar sonucunda, 508 milyon Türk Lirası değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç yakalayan ekipler, kaçakçılıkla mücadelede kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ’da gerçekleştirilen operasyonda kaçak tütün ve sigara üretim aksamları ele geçirilirken, 150 milyon Türk Lirası tutarında kamu zararı ortaya çıkarıldı. Ayrıca, fabrikalarda yapılan incelemeler sonucunda 150 milyon Türk Lirası kamu zararı daha tespit edildi. Mersin, Kocaeli ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda ise toplamda 328 milyon Türk Lirası değerinde kaçak eşya ele geçirildi. Bu operasyonlarla ilgili adli soruşturmalar devam ediyor.

Son olarak, Artvin, Denizli, Trabzon ve Şırnak’ta yapılan operasyonlarda geçici ithalat rejimini suiistimal eden şahısların yaklaşık 22 milyon Türk Lirası değerinde 7 lüks aracı ele geçirildi. Şüpheli şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı. Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonları, kaçakçılıkla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER