Gündem

Gümüşhane’de yükümlülerin el sanatları sergisi büyük beğeni topladı

Gümüşhane’de 50 yükümlünün usta öğreticiler tarafından 6 aylık kurslara katılmalarının ardından ortaya çıkardıkları el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de yükümlülerin el sanatları sergisi büyük beğeni topladı
07-06-2024 19:38

Gümüşhane’de 50 yükümlünün usta öğreticiler tarafından 6 aylık kurslara katılmalarının ardından ortaya çıkardıkları el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


Adalet Sarayı Bahçesinde gerçekleştirilen sergi Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce suça karışan bireylerin topluma yeniden kazandırılması, tekrar suç işlemelerinin önlenmesi ve yeniden sosyalleştirilmeleri amacıyla hayata geçirilen projeyle ahşap yakma, ahşap boyama ve keçe el sanatlarından oluştu.


Açılışını Vali Alper Tanrısever ve kent protokolünün yaptığı sergi büyük beğeni toplarken Vali Tanrısever, verilen emeğin karşılığında çok güzel ürünler çıkarıldığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.


Sergiyle ilgili bilgi veren Gümüşhane Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Murat ise sergiyi eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında yükümlüler ve personellerinin destekleriyle yaptıklarını söyledi.


Adalet Bakanlığının çeşitli bakanlıklarla protokolleri olduğunu ve bunlardan birisinin de Gençlik ve Spor Bakanlığıyla olduğunu hatırlatan Murat, “Bu protokol kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleriyle burada ahşap yakma, ahşap boyama ve keçe el sanatları kursu açtık. Yaklaşık 6 ay süre zarfında 50 yükümlümüzün destekleriyle hem onlara birşeyler öğrettik hem boş zamanlarını değerlendirdik hem denetimli serbestliğin amacı olan suç önlemeyi gerçekleştirdik. Sergimiz hayırlı olsun. Önümüzdeki günlerde talep üzerine ürünlerimizin satışı için sergimizi kent merkezinde de açacağız” dedi.


Talep üzerine el emeği göz nuru ürünlerin satışı için önümüzdeki günlerde kent merkezinde de açılacak sergide Vali Alper Tanrısever’e Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver tarafından tablo, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli tarafından da Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver’e Filistin temalı broş hediye edildi.


Sergi açılışına Vali Tanrısever ve Cumhuriyet Başsavcısı Ünver’in yanısıra Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Bayrak, Gümüşhane Baro Başkanı Avukat Metin Aslan, İl Emniyet Müdürü Taner Cömert, İl Jandarma Komutanı Serhat Demiral, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, hakim ve savcılar ile personel katıldı.


Sergi programının ardından Vali Tanrısever ve beraberindeki heyet Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver’i makamında ziyaret etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER