Dünya

Gürcistan'ın Avrupa'ya Açılan Yolu: Karadeniz Elektrik ve İnternet Projesi

AB-Gürcistan Ortaklık Konseyi'nin 8. toplantısında, Gürcistan'ın aday ülke statüsü ve AB ile ilerleyen işbirliği konuşuldu.

Gürcistan'ın Avrupa'ya Açılan Yolu: Karadeniz Elektrik ve İnternet Projesi
20-02-2024 20:14

AB-Gürcistan Ortaklık Konseyi'nin Brüksel'de gerçekleşen 8.

toplantısında, Gürcistan'ın aday ülke statüsüne verilmesinin ardından yapılan ilk toplantıda AB Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Varhelyi, Gürcistan'ı "gerçek anlamda bir Avrupa ülkesi haline getireceklerini" söyledi.

Varhelyi, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze'yle AB yolundaki ilerlemeleri ve atılması gereken adımları görüşmek için çalışmaları hızlandıracaklarını ifade etti.

Karadeniz elektrik ve genişbant internet kablo projesinin en önemli ve somut projelerden biri olduğunu belirten Varhelyi, bu projenin Gürcistan'a yeni bir ticaret yolunun merkezi olma potansiyeli sunduğunu vurguladı.

Varhelyi, "Gürcistan'ın Karadeniz limanlarını yenilemesi gerektiğini" belirtirken, Avrupa'ya giden bir sonraki koridor olması için Karadeniz'in önemine dikkat çekti. AB, Ukrayna ve Moldova ile birlikte 2022'de üyelik başvurusu yapan Gürcistan'a 14 Aralık 2023'te aday ülke statüsü vermişti..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER