العربية

Hamas'tan bağımsız Filistin mesajı! 'Bölge istikrara kavuşamaz'

Hamas Siyasi Büro üyesi Basim Naim, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulmadan bölgede güvenlik, istikrar ve kalkınma olmayacağını belirtti.

Hamas'tan bağımsız Filistin mesajı! 'Bölge istikrara kavuşamaz'
26-10-2024 22:33

Naim, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde son 2 gündür Kemal Advan Hastanesine düzenlenen baskın ve saldırılar ile sağlık çalışanları ve sivil savunma ekiplerinin alıkonulmasına değindi.

Bu saldırıların uluslararası hukukun ve insancıl hukukun açık ihlali olduğunu belirten Naim, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyinde dünyanın gözü önünde ve ABD ile Batı ülkelerinin desteğiyle suç işlediğine dikkati çekti.

"HALKIMIZ TÜM HAKLARINI ELDE ETMEDEN BÖLGEDE REFAH OLMAYACAK"

Naim, "Halkımız tüm haklarını, özellikle de başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurma hakkını elde etmeden bölgede güvenlik, istikrar veya refah olmayacak." ifadesini kullandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesinden, geride ölüler ve büyük bir yıkım bırakarak çekilmişti.

Yahya Sinvar sonrası Hamas'ı kimin yöneteceği belli oldu! Sürpriz Katar sesleriYahya Sinvar sonrası Hamas'ı kimin yöneteceği belli oldu! Sürpriz Katar sesleri

Hamas'tan, liderlerini 'terörist' olarak niteleyen MBC kanalına tepkiHamas'tan, liderlerini "terörist" olarak niteleyen MBC kanalına tepki

Hamas ve Fetih’ten ‘ulusal birlik’ hamlesi! Kahire'de bir araya geldilerHamas ve Fetih’ten ‘ulusal birlik’ hamlesi! Kahire'de bir araya geldiler

 

 

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER