Ekonomi

Haskan Group’tan Baydış’a İhracatın Yıldızları ödülü.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’ne (GAİB) kayıtlı 15 bine yakın üyeden 2021 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalar düzenlenen tören ile “İhracatın Yıldızı” ödülleri verildi. Haskan Şirketler Grubuna bağlı Baydış A.Ş’de İhracatın Yıldızı ödülü alan şirketlerden birisi oldu.

Haskan Group’tan Baydış’a İhracatın Yıldızları ödülü.
27-12-2022 23:53
28-12-2022 00:03

Gaziantep’te Üretim, istihdam ve güçlü ihracat parolasıyla faaliyetlerini sürdüren GAİB üyelerinden 2021 yılında en çok ihracat yapan firmalar düzenlenen ödül töreni ile İhracatın Yıldızları ödüllerine kavuştular. 

GAİB merkezinde Düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri, GAİB Başkanları, oda ve borsa başkanları, bürokratlar ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Haskan Group’tan Baydış’a ihracat ödülü..

Yönetim Kurulu Başkanlığını Hasan Gürkan Bayram’ın yaptığı Haskan Group şirketlerinden Baydış A.Ş’de 2021 yılında yaptığı ihracatı ile ödüle layık görüldü.

Baydış  A.Ş adına sahneye çıkan Haskan Group icra Kurulu  üyesi Zehra Ünal, ödülünü Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun elinden aldı.

Zehra Ünal, tören sonrası yaptığı açıklamada, “İhracatları ile ülkemizin ve bölgemizin ekonomisine büyük katkılar sağlayan değerli firmalarımızı yürekten kutluyoruz!İhracatın Yıldızları ödül töreninde Baydış Tic.Anonim Şirketi, Haskan group adına ödülümüzü aldık.”dedi.

198 ülkeye 11.7 milyar dolar ihracat yapıldı.

2021 yılında GAİB üyeleri tarafından 198 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. Toplamda 11,7 Milyar dolarlık ihracat kayda alınırken, Orta Doğu Ülkeleri %38,4 pay ile ilk sırada yer almakta, AB Ülkeleri %18,1 pay ile ikinci ve Amerika Ülkeleri %14,4 pay ile üçüncü sırada yer almıştı. Makine halıları, iplikler, kumaşlar, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, değirmencilik ürünleri, bitkisel yağlar, demir-çelik mamulleri, ağaç ve orman ürünleri ile diğer gıda müstahzarları GAİB üyeleri tarafından 2021 yılında en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER