Eğitim

Hisarcık MYO’da mezuniyet coşkusu

Hisarcık myo’da mezuniyet coşkusu

Hisarcık MYO’da mezuniyet coşkusu
12-06-2024 09:09

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksekokulundan mezun olan yaklaşık 150 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.


Okul bahçesindeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Burak Kavaslar, 1994 yılında 100 öğrenciyle akademik hayatına başlayan Meslek Yüksekokulunun halen Lojistik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İnsan Kaynakları Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, İş Sağlığı ve Güvenliği, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri, Tapu ve Kadastro programları olmak üzere toplam 7 program ile eğitim-öğretim hayatına devam ettiğini söyledi. “Hisarcık MYO’da toplam 723 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır”


Müdür Kavaslar,” Meslek Yüksekokulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda 368’i ders kayıtlı olmak üzere toplam 723 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. Öğrencilerimizden 150’si ise bu dönem mezun olacaktır. Bilindiği gibi geçen sene Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünü milletçe coşkuyla kutladık. Bu anlamda sizler de Cumhuriyetimizin yeni Yüzyılının ilk mezunlarısınız. Bu önemli motivasyonla Cumhuriyetimize yakışır işler yapacağınıza eminim. Mezuniyet törenleri kendine has karmaşık duygularla dolu törenlerdir. Bir taraftan başarıyla tamamlanan bir eğitimin ve ömürde yeni bir başlangıcın ifadesi olduğu için sevinçli, diğer taraftan ise bir daha tekrarı olmayacak güzel hatıraların ve hoş öğrencilik hallerinin bitişini simgelediği için de hüzünlüdür. Bizler burada, sizlere 2 yıllık eğitim ve öğretim ile birer anahtar vermiş bulunuyoruz. Bundan sonra bu anahtarı kullanarak çok farklı kapıları açmak sizlerin elindedir. Bu nedenle her gün donanımınızı artırmalı ve kendinizi daha da geliştirmelisiniz. Sizlere en önemli tavsiyem bu olur. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine erişmesinde en büyük güvencemiz sizlersiniz. Bizim misyonumuz, sizlerin önünü açmak, kaliteli eğitim vermek ve iyi insanlar olarak yetişmenizi sağlamaktır. Sizin sorumluluğunuz ise, çok çalışmak ve başarılı olmaktır. Mezuniyetinizi tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, Meslek Yüksekokulumuzu ve Üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi.


Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş,” Bu güzel günü bize yaşatan öğrencilerimize ve bizleri yalnız bırakmayan ailelerine hürmetlerimi sunuyorum. Anne ve babalar gözbebeğiniz çocuklarınızı eğitimleri için nadide ilçemize göndererek kültür kaynaşması oluşturduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin aydınlık bireyleri gençlerimize başarı dolu bir hayat diliyor, ülkemiz, milletimiz ve aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


Kaymakam Muhammet Samet Bahar, törende yaptığı konuşmada mezun olan öğrencilere göstermiş oldukları başarıdan ve vermiş oldukları emeklerin karşılıklarını almaları temennisinde bulunarak, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.


Törende yaptığı konuşmada Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Türk tarihindeki en önemli zaferlerden birinin adı olan çok önemli bir ismi taşıdıklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,” Bu topraklar sancağın düşmediği, Türklerin bağımsızlık aşkının tüm dünyaya haykırıldığı topraklar. Buradan mezun olan öğrencilerimizin de gittikleri yerde bu ismin şanına yakışır şekilde çalışmalarını ve bu ismi taşımanın gururunu hissetmelerini istiyorum. Kıymetli aileler, bugün sizin için mutluluk ve heyecan günü. Evlatlarınızı bir süreliğine bize emanet etmiştiniz. Şimdi evlatlarınızı yetişmiş insanlar olarak bu üniversiteden mezun ediyor ve sizlere yeniden teslim ediyoruz. Sizlere ve öğrencilerimize kapılarımız her zaman açıktır. Biz büyük bir aileyiz. Bugünkü mezunlarımız artık bizim meslektaşlarımız ve bu ülkeye hizmet etmeye hazır bireylerdir. Ayrıca bugün Filistin’de yaşananlar başta olmak üzere dünyanın başka yerlerinde devam eden insanlık suçlarının son bulmasını diliyorum. Değerli öğrencilerim, Yol sizindir. Yarınlar sizindir. Yolunuz açık olsun. Mezuniyetiniz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.


Törende dereceye giren öğrencilere Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kaymakam Muhammet Samet Bahar, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Burak Kavaslar ve Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş tarafından plaket verildi. Tavşanlı Belediyespor Kulübü Halk Oyunları ekibinin sunduğu gösteri büyük beğeni topladı.


Mezuniyet töreni sonunda öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER