Asayiş

Hurda yakmak isterken, mahalleyi ateşe verdiler

Manavgat’ın kızılağaç mahallesi’nde meydana gelen ve yerleşim alanlarını da etkileyen yangının hurdacılar tarafından yakılan ateş sonucu çıktığı, alevlerin rüzgar nedeniyle yayılınca şahısların bölgeden kaçtığı iddia edildi.

Hurda yakmak isterken, mahalleyi ateşe verdiler
07-06-2024 22:22

Antalya’nın Manavgat ilçesinde hurdacıların yaktığı ateşten çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçradı, mahallede panik yaşandı. Vatandaşların çektiği fotoğraftan yola çıkan jandarma hurdacıları kısa sürede yakalayıp gözaltına aldı.


Yangın, Kızılağaç Mahallesi Yeni Yerleşim Sokakta çalılık alanda başladı. Öğle saatlerinde mavi bir kamyonetle bölgeye gelen ve 2 kişi oldukları belirlenen hurdacılar bölgede ateş yaktı. Yaktıkları ateşin kontrolden çıktığını ve söndüremeyeceklerini anlayan hurdacılar hızla bölgeden kaçarken yangın da rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Mahalleden yükselen alevler sebebiyle büyük panik yaşanırken aynı saatlerde Manavgat’ın farklı noktalarındaki yangınlar sebebiyle alevlere ilk müdahaleyi Alanya ilçesinden ekipler yaptı. Kısa sürede Antalya büyükşehir belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de desteğe geldi. Yangının söndürülmesine helikopterler de havadan destek verdi. Yangın yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alınabilirken bazı evlerine eklentileri, tavuk kümesleri, kilerler ve evlerin balkonlarında bulunan eşyalar ile arı kovanları yandı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın söndürülürken soğutma çalışmaları yapıldı. Hurdacıların fotoğrafını çektiler


Mahallede bulunan çalılık alan yakınında 2 hurdacının ateş yaktığını fark eden vatandaşlar, hurdacıları uyarıp fotoğraflarını çektiler. Yangının kontrolden çıkıp büyüdüğü görerek olay yerinden kaçan hurdacılar vatandaşların çektiği fotoğraflardan yola çıkılarak kısa sürede gözaltına alındı. Yangını hurdacıların yaktığı ateş çıkarmış


Yangını ilk olarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar eden mahalle sakini Hüseyin Deveci, yangının bölgeye mavi renkli bir kamyonetle gelen hurdacılar tarafından yakılan ateş neticesinde çıktığını söyledi. Deveci, hurdacılar tarafından yakılan ateşin rüzgar nedeniyle bir anda yayılması üzerine şahısların bölgeden kaçtığını belirti. Deveci, cep telefonu ile çektiği görüntülerini Terörle Mücadele ekiplerine gösterirken, jandarma ekipleri tarafından yangından etkilenen alan içerisinde kabzası yanmış bir adet tabanca da bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER