Gündem

Hurdalardan yapılan robotlar beğeni aldı

çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı tarafından ankara’da düzenlenen çevrefest, 70 farklı stant ile kapılarını açtı. Düzce belediyesi de sıfır atık, çevre koruma ve yenilenebilir enerji alanında yaptığı çalışmaları ziyaretçilere anlatmak üzere fuarda yerini aldı.

Hurdalardan yapılan robotlar beğeni aldı
07-06-2024 12:36

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen ÇEVREFEST, 70 farklı stant ile kapılarını açtı. Düzce Belediyesi de sıfır atık, çevre koruma ve yenilenebilir enerji alanında yaptığı çalışmaları ziyaretçilere anlatmak üzere fuarda yerini aldı.


Başkent Millet Bahçesi’nde “Hepimizin Bir Dünyası Var” teması ile kurulan fuarda özel sektör, dernek ve üniversitelerin yanı sıra 39 belediye arasında Düzce Belediyesi de yerini aldı. Kurumu temsilen Başkan Yardımcıları Barış Bayrak ve Okan Kaltu’nun katıldığı fuarın birbirinden önemli ziyaretçileri oldu. Eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş Düzce Belediyesi standını ziyaret ederek Katı Atık Tesisi, çevre koruma çalışmaları ve enerji kaynaklarının verimli kullanılması yönünde uygulanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Stantlarda geri dönüşüm malzemelerinden yapılan çalışmaların ziyaretçiler ve özellikle öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğü fuarın gözdeleri ise Düzce Bilim Merkezi’nde sergilenen hurda araba parçalarından yapılan robot figürleri oldu. Düzce Belediyesi standını ziyaret edenlerin fotoğraf çektirmek için sıraya girdiği robotların yapım hikayesi de katılımcılarla paylaşıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER