Asayiş

Husumetlisini öldüren baba ve oğlu için ‘Müebbet’ hapis talep edildi

Eskişehir’de çıkan silahlı çatışma sonucu 20 yaşındaki hüseyin yurdusever’in ölümüyle ilgili yargılanan baba ve oğlu hakkında açıklanan mütalaada, ‘kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi

Husumetlisini öldüren baba ve oğlu için ‘Müebbet’ hapis talep edildi
07-06-2024 17:58

Eskişehir’de çıkan silahlı çatışma sonucu 20 yaşındaki Hüseyin Yurdusever’in ölümüyle ilgili yargılanan baba ve oğlu hakkında açıklanan mütalaada, ‘Kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.


Şeker Mahallesi’nde bulunan Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası’nın arka girişinde 4 Ekim 2023’te meydana gelen olayda, aralarında husumet bulunduğu öğrenilen şahıslar arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda, 20 yaşındaki Hüseyin Yurdusever hayatını kaybederken silahlı çatışma yaşadığı Hüseyin T. ile oğlu Süleyman T. yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Tedavilerinin ardından adliyeye sevk edilen baba ve oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Hüseyin T. ve oğlu Süleyman T. hazır bulundu. Duruşmaya, maktul Hüseyin Yurdusever’in yakınları ve taraf avukatları katıldı.


Mahkeme heyeti huzurunda alınan tanık ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, her iki sanığın da ‘Kasten Öldürme’ ve ‘Ruhsatsız Silah Bulundurmak’ suçundan cezalandırılmasını ve ‘Kasten Öldürme’ suçundan ayrı ayrı müebbet hapse mahkum edilmelerini talep etti.


Mahkeme heyeti, sanıkların avukatına mütalaaya itiraz için süre vererek duruşmayı 10 Temmuz’a erteledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER