العربية

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin son dakika açıklaması!

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'daki terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin son dakika açıklaması!
25-10-2024 17:07

Ali Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Kadın terörist kendini patlatıyor. Üzerinde önemli miktarda plastik patlayıcı var. Bu patlamadan sadece 10 dakika sonra iki zırhlı araçla jandarma özel harekatımız olay yerine geliyor. Yani saldırıdan 14 dakika sonra. Olaya ilk müdahale o iki zırhlı araç ve jandarma tarafından yapılıyor. Süratle jandarmamız ve emniyetimiz oraya akın ediyor. 

15.30'da kadın terörist yaralandı ve çıkamayacağını anlayınca kendini imha etti. 10 dakika sonra jandarmamız geliyor. 15.52'de bir zırhlı araç ve 17 polis özel harekat birimimiz erkek teröristin akademi binasına girdiğini bildiği için hemen oraya geliyorlar. Binanın dışı tamamen cam, turnikeler var, kapılar var. Tamamen cam olan bir yerde oraya korku salarak, büyük bir azametle girmemiz gerektiğine karar veriliyor.

Kapıya en az 60-70 kilometre hızla kapıya vurarak içeri giriyor. Elindeki koruyucu kalkanlarla 17 kahraman özel harekat polisimiz oraya giriyor. Şoka giren erkek terörist iki el bombası atıyor. İki arkadaşımız orada hafif yaralanıyor ama hemen o bina içinde yukarı kaçmaya başlıyor. Arkadaşlarımız temkinli ama devamlı sürede ateş açmaya başlıyor.

O GÜN REHİN ALINMA DURUMU YAŞANMADI

Polis özel harekatımın cesareti, cevvalliği, ani ve doğru karar vermesi hiçbir şekilde orada çalışan arkadaşlarımızın rehin alınmasıyla ilgili durumu yaşatmamıştır. 

Panikleyen terörist üçüncü kata çıkıyor. Tuvalete saklanıyor. Orada sıkışıp kalıyor. 16.40; yani bizim polis özel harekat kahramanlarımızın içeriye girişinden 48 dakika sonra buradan çıkış olmayacağını bildiği için kendini orada patlatıyor. Bütün bu tedbirlere rağmen 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralandı. 

15.26 menfur saldırıyı başlattığı an, 16.40 polis özel harekat sıkıştırdı. Hiçbir özel harekatımızda bir mermi yarası bile yok. Hiçbir jandarmamda bir mermi izi yok. 

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER