Ekonomi

İhracatta 14’üncü oldu, rotayı Afrika’ya çevirdi

Türk tekstil ürünlerini dünyaya pazarlayan en önemli organizasyonlardan biri olan dosso dossi fashion show, antalya'da başladı. 4-9 haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, 40 ülkeden yaklaşık 6 bin alıcı, 200 türk firmasının yeni sezon ürünleriyle buluştu.

İhracatta 14’üncü oldu, rotayı Afrika’ya çevirdi
06-06-2024 13:09

Türk tekstil ürünlerini dünyaya pazarlayan en önemli organizasyonlardan biri olan Dosso Dossi Fashion Show, Antalya’da başladı. 4-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, 40 ülkeden yaklaşık 6 bin alıcı, 200 Türk firmasının yeni sezon ürünleriyle buluştu. Kadın, erkek, çocuk, ayakkabı, iç giyim ve ev tekstili sektörlerindeki üretici markalar, 2024 Sohbahar-Kış koleksiyonlarını ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan ve Orta Doğu ülkelerinden gelen alıcılara sundu.


Tekstil ihracatında 2023 yılında 14’üncü olduklarını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Özgün iş modelimiz Business Holiday kapsamında hem ülkemizin tanıtımını yapıyoruz, hem ülke tekstil ihracatına büyük katkı sağlıyoruz, hem de turizme destek oluyoruz. Artan iş hacmimizden cesaretle bu yıl fuar alanı kapasitemizi ikiye katladık. Stant sayımızı 200’e fuar metrekare alanımızı bin 500’e yükselttik. Gelen yaklaşık 6 bin yabancı alıcıyı Antalya’da 10 ayrı otelde konaklatıyoruz. Tüm bunlarla birlikte, yıl içinde devam edecek devam siparişlerle tekstil sektörüne önemli bir hareketlilik katacağımıza inanıyoruz" dedi. "Yeni rota Afrika"


Antalya, Özbekistan ve Kazakistan’da gerçekleştirdikleri Dosso Dossi Fashion Show’larla çok geniş bir coğrafyaya Türk tekstil ürünlerini pazarladıklarını belirten Hikmet Eraslan, artan ihracat rakamlarından cesaret aldıklarını söyledi. Rotayı Afrika pazarına çevirdiklerini belirten Hikmet Eraslan, "Afrika ticaretinin önemli noktalarını hedefimize aldık. Türk markalarının ürünlerini Afrika’da yeni pazarlara ulaştırmak için yeni bir fuar yapmayı planlıyoruz. İlgili ekip arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. 2024 yılı bitmeden Türk markalarımızı ve üreticilerimizi götürerek yeni pazar oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. "40 bin kişiye istihdam"


Türkiye’nin katma değeri yüksek tekstil ürünlerinin ihracatına katkı sağlamaktan ve ülke tanıtımını yapmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını da belirten Hikmet Eraslan, "Dünyaca ünlü top modelleri getiriyoruz. Her birine ‘Merhaba Türkiye’ dedirtiyoruz. Türk markalarının ürünlerini dünyanın her noktasına ulaştırıyoruz. İhracımıza, ülkemizin tanıtımına ve turizmine katkı sağlıyoruz. Yaklaşık 40 bin kişiye istihdam oluşturuyoruz. Ülkemizi hem uluslararası ticaret hem de turizm alanında tanıtmaktan ve fayda sağlamaktan dolayı gururluyuz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER