Sağlık

İki ayrı ekibin yaptığı ameliyatla tümörden kurtuldu

Kalın bağırsağındaki tümörün karaciğerine yayılmasıyla kanser teşhisi konulan turan kaynar, 6 aylık kemoterapi süreci sonrası izmir ekonomi üniversitesi (ieü) medical point hastanesi’nde iki ayrı ekibin girdiği tek ameliyat ile sağlığına kavuştu.

İki ayrı ekibin yaptığı ameliyatla tümörden kurtuldu
19-06-2024 14:12

Kalın bağırsağındaki tümörün karaciğerine yayılmasıyla kanser teşhisi konulan Turan Kaynar, 6 aylık kemoterapi süreci sonrası İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi’nde iki ayrı ekibin girdiği tek ameliyat ile sağlığına kavuştu.


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi’nde iki ayrı ekibin girdiği tek ameliyatta daha önce kanser teşhisi koyulan Turan Kaynar sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden Genel Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Tayfun Yoldaş, “Turan beyde, kalın bağırsak kökenli bir tümör mevcuttu. Bu karaciğere yayılmıştı. Uzun bir kemoterapi sürecinden sonra onkoloji konseyimizle görüştük. Onkoloji doktorlarının radyoloji doktorlarının, cerrahlarının olduğu konseyde ameliyat kararı çıktı. Karaciğer ekibi karaciğer ameliyatını gerçekleştirdi. Biz de kalın bağırsak ameliyatını gerçekleştirdik. İki ayrı ekip olarak ameliyata girip hem karaciğere hem kalın bağırsağa müdahale ederek, ‘Mikrodalga’ yöntemi ile klasik cerrahinin dışında bu yöntemle hastalığı temizlemiş olduk” diye konuştu. "Araştırılması gerekiyor"


Belli bir yaştan sonra kontrollerin yapılması gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Yoldaş, “Özellikle belli bir yaştan sonra karın ağrısı, dışkıda kan görme, kilo kaybı kansızlık, halsizlik gibi bir şikayet varsa mutlaka bir hekime başvurulmalı ve sindirim sistemi kanseri açısından bunun mutlaka araştırılması gerekiyor” dedi. "Umutsuzluğa kapılmasınlar"


Umutsuzluğa kapılmadığını ancak hastalığı boyunca endişe duyduğunu ifade eden Turan Kaynar, “6 ay kemoterapi aldım. Bu süreçte hiç umutsuzluğa kapılmadım ama endişelendim tabii. Şimdi daha sağlıklı hissediyorum kendimi. Benim gibi hasta olan kişilerin korkmadan biran önce tedaviye başlamalarını tavsiye ederim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER