Kültür

İlk kitabını 14 yaşında yazan Niğdeli genç yazar 7 yılda 7 roman kaleme aldı

21 yaşındaki niğdeli genç yazar mucize fatma inan, edebiyata ve kitaplara olan bağlılığı sayesinde genç yaşına rağmen 7 roman, onlarca makale yazdı.

İlk kitabını 14 yaşında yazan Niğdeli genç yazar 7 yılda 7 roman kaleme aldı
28-05-2024 13:36

21 yaşındaki Niğdeli genç yazar Mucize Fatma İnan; edebiyata ve kitaplara olan bağlılığı sayesinde genç yaşına rağmen 7 roman, onlarca makale yazdı.


Dergilerde yazarlık yapan, derleme projelere imzasını atan Mucize Fatma İnan; genç yaşına rağmen bir edebiyat dergisinde genel yayın yönetmenliği görevini yürütürken 2 ayrı edebiyat dergisinin ise kuruculuğunu yaptı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yapı Denetim Bölümü öğrencisi olan genç yazarın ’Berdelden Geriye Kalanlar’, ’Kanunsuz Topraklar’, ’Kalemin Mucizesi’, ’Kalemin Rengi’ ve ’Kalemin Ahengi’ kitapları ise raflarda yerini alan eserlerinden bazıları. Her şey bir Türkçe sorusu ile 8’nci sınıfta başladı


Mucize Fatma İnan; kitapları, yazarlığı ile ilgili yaptığı açıklamada; “14 yaşımda edebiyat ile tanıştım. Yazarlık serüvenimde bana destek olan aileme buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Hayal dünyamın zihnime sığmayışını 8. sınıfta Türkçe sınavında öykü sorusunu istenilenden fazlasını yazarak fark ettim. Oysa ki bir Türkçe sorusunun hayatımın temel taşı olacağını bilmeden yazdığım ilk şeydi. 17 yaşıma kadar yazarak kendimi geliştirmenin yollarını aradım. Hiç bilmediğim türde kitaplar buldum. Okulun kütüphanesine adımı yazdırarak oranın görevlisi oldum. Kendi hayatı dışında kurguda olsa başka hayatları okumak ve empati yapmak insanları anlama çabasını geliştiriyor. Köşe yazılarımı, denemelerimi ve öykülerimi nasıl değerlendireceğimi bilmeden karşıma çıkan bir arkadaş sayesinde edebi dergilerde yer aldım" dedi. Romanının yayınlanmasının ardından bir edebiyat dergisi kuran ve edebiyatseverleri dergi çatısı altında toplayan İnan, edebiyat temelli projeleri de hayata geçirmeyi sürdürüyor.


İnan; "Düzenleme aşamasında olan ’Afira’ isimli kitabım çok yakında raflarda yer alacak. Şu anda 21 yaşındayım ve kendi elimden tutup 14 yaşındaki kız çocuğuna yardım etmemin gururunu yaşamaktayım. Geçtiğimiz Nisan ayında yaptığım ilk imza günümde kendimden fedakarlık ettiğim zamanlar uykusuz gecelerim, emeklerim, çabalarım gözümün önünden bir bir geçerken ağlamak üzereydim" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER