العربية

İsrail, Gazze'de mülteci kapını ateşe verdi

İsrail ordusunun, 14 gündür yoğun kuşatma ve saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, yıkılanlar da dahil bütün evleri ateşe vererek bölge sakinlerini güneye sürmeyi amaçlıyor.

İsrail, Gazze'de mülteci kapını ateşe verdi
18-10-2024 13:13

Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki görgü tanıkları, İsrail ordusunun, çok katlı binaları patlayıcı kullanarak ya da hava saldırılarıyla yerle bir ettiğini, yıkılmış olanlar da dahil Filistinlilerin evlerini ve mülklerini ateşe verdiğini belirtiyor. Hava saldırılarında yıkılan binaları dahi ateşe veren İsrail'in, sığınacak yerleri kalmayan Filistinlileri tehcir etmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Cibaliya Mülteci Kampı sakinlerinden İzzeddin İyad, İsrail ordusunun onlarca konut ve işyerinin bulunduğu çok katlı çok sayıda binayı yerle bir ettiğini söyledi. İyad, "Bu binaların yıkılmasından sonra yönümü bulamaz oldum, her şey değişmişti, bütün köşe taşları ortadan kalkmıştı. İnsanlar, saldırılar sona erdikten sonra döndüklerinde cadde ve sokakları tanıyamayacaklar çünkü bildikleri her şey enkaza dönmüş durumda." dedi.

İsrail ordusu, Cibaliya'nın batısındaki El-Faluca, Bi'r en-Nace, Eş-Şuheda es-Sitte ve El-Fahura mahallelerinde Filistinlilerin mülklerini ateşe veriyor. Eş-Şuheda es-Sitte Mahallesi'nden Ahmed Ebu Iyde el-Mahas, İsrail askerlerinin, gecenin ilk saatlerinde bölgeye geldiğini, evleri patlayıcılarla havaya uçurduğunu, sokaklara bomba yüklü variller yerleştirdiğini ve mülkleri ateşe verip sabahın ilk ışıklarıyla da geri çekildiğini dile getirdi.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER