العربية

İsrail kuşatması insani krize neden oldu! Gazze’nin kuzeyi felaketi yaşıyor!

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik abluka ve sıkı kuşatması nedeniyle gıda ile su girişini engellendiğini ifade eden Ulusal Meclis Başkanı Ruhi Fettuh, bu nedenle insani durumun bölgede daha da kötüleştiğini aktardı.

İsrail kuşatması insani krize neden oldu! Gazze’nin kuzeyi felaketi yaşıyor!
19-10-2024 09:08

Fettuh, yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki durumun, İsrail kuşatmasının daha da sıkılaştırılması ve sivillere yiyecek ve su temin edilmesinin engellenmesiyle birlikte ölü ve yaralı sayısının trajik şekilde artmasıyla daha da kötüleştiğini belirtti.

ABD YÖNETİMİNİN TUTUMU "UTANÇ VERİCİ" VE SALDIRGAN

ABD yönetiminin Gazze'deki duruma yönelik tutumunu "utanç verici ve saldırgan" olarak nitelendiren Fettuh, ABD'nin "masum çocukların hedef alınmasında temel bir ortak olduğunu ve insani felaketin devamını desteklediğini" kaydetti.

Gazze'nin Filistin devletinin parçası olduğunu vurgulayan Fettuh, "İşgal ordusunun Gazze'de herhangi bir varlığını kabul etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Fettuh, ayrıca uluslararası topluma acilen müdahale etmesi, Gazze'nin kuzeyindeki soykırım ve etnik temizliği durdurması için çağrıda bulundu.

İSRAİL ASKERLERİ HAREKET EDEN HER ŞEYİ HEDEF ALIYOR

İsrail ordusu, 14 gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun'a yoğun kara ve hava saldırısı düzenliyor.

Bölgeyi kuşatan İsrail askerleri, hareket eden her şeyi hedef alarak bölgeye giriş çıkışları da engelliyor.

İsrail'in 377 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de 42 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER