Siyaset

İsrailli bakanlardan Netanyahu’ya: "Ateşkes varsa biz yokuz"

?srail maliye bakanı bezalel smotrich ile ulusal güvenlik bakanı ıtamar ben-gvir (arşiv)

İsrailli bakanlardan Netanyahu’ya: "Ateşkes varsa biz yokuz"
02-06-2024 10:50

ABD Başkanı Joe Biden’ın Cuma günü yaptığı "Gazze Şeridi’nde yeni bir ateşkes teklifi" açıklamasının ardından İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Netanyahu’ya anlaşma yapılması durumunda "hükümetin bir parçası olmayacaklarını" bildirdi.


ABD Başkanı Joe Biden’ın Cuma günü yaptığı "Gazze Şeridi’nde yeni bir ateşkes teklifi" açıklaması İsrail’de bazı bakanlardan tepki gördü. İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, anlaşmaya karşı olduklarını açıkladı. Maliye Bakanı Smotrich yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya "Hamas’ı yok etmeden ve esirleri geri getirmeden önerilen taslağı kabul eden bir hükümetin parçası olmayacağını" söyledi.


Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ise, "Bu anlaşma savaşın sona ermesi ve Hamas’ın yok edilmesi hedefinden vazgeçilmesi anlamına gelmektedir. Bu terörizm için bir zafer ve İsrail devleti için güvenlik tehdidi oluşturan pervasız bir anlaşmadır" dedi. Ben-Gvir, Netanyahu’nun teklifi kabul etmesi halinde "acil durum hükümetini feshetme" sözü verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER