Asayiş

Kaçak göçmen diye peşine düştükleri araçlardan FETÖ davalıları çıktı

Tekirdağ'da polis ekiplerince göçmen kaçakçılığı yaptıkları şüphesi ile durdurduğu 3 araçta aralarında fetö üyesi olmak suçundan davaları olan 4 ihraç emniyet mensubu, 1 ihraç öğretmen oldukları tespit edilen toplamda 8 şüpheli yakalandı.

Kaçak göçmen diye peşine düştükleri araçlardan FETÖ davalıları çıktı
04-06-2024 09:58

Tekirdağ’da polis ekiplerinin, göçmen kaçakçılığı yaptıkları şüphesi ile durdurduğu 3 araçta, aralarında "FETÖ üyesi olmak" suçundan davaları olan 4 ihraç emniyet mensubu, 1 ihraç öğretmen olduğu tespit edilen toplamda 8 şüpheli yakalandı.


Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma arayışında olan terör örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda birlikte hareket ettikleri tespit edilen 3 araç durduruldu. Araç sürücülerinin tutarsız beyanlarından göçmen kaçakçılığı şüphelileri ve organizatörü oldukları değerlendirilerek, araç içerisindeki 5 yolcu incelendiğinde Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan yerel mahkemeler ve istinaf mahkemelerinde davaları bulunan 4 ihraç emniyet mensubu, 1 ihraç öğretmen oldukları tespit edildi. Toplamda 8 kişi yakalandı. Araç ve şahıslar incelendiğinde ise 41 bin 85 euro, 3 bin 920 dolar, 20 paund, 7 bin 200 Türk lirası ile cep telefonları ele geçirildi.


Şüpheliler işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. "Göçmen kaçakçılığı" suçundan şüpheli olan 3 kişi ile ihraç öğretmen adli kontrol ile serbest kaldı. 4 ihraç emniyet mensubu ise tutuklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER