Gündem

KADEM Kadın Destek Merkezi Modeli BM’de Anlatıldı

KADEM'in Kadın Destek Merkezi modelinin NGO CSW/NY bünyesinde anlatıldığı etkinlik hakkında bilgiler.

KADEM Kadın Destek Merkezi Modeli BM’de Anlatıldı
13-03-2024 19:38

KADEM tarafından düzenlenen Kadın Destek Merkezi modeli hakkında bilgi veren etkinlik, 12 Mart'ta Türkevi’nde gerçekleşti. KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan panele, kadın destek merkezlerinin temsilcileri katıldı. Panelde, dezavantajlı kadınlara destek veren merkezlerin yanı sıra en iyi uygulama örneklerinden biri olan KADEM Kadın Destek Merkezleri anlatıldı.

KADEM Kadın Destek Merkezlerinin 2022 yılında faaliyete geçtiğini belirten Gümrükçüoğlu, merkezin amacının 15-29 yaş arası NEET kadınların ekonomik ve sosyal dönüşümünü desteklemek olduğunu söyledi. Ayrıca, deprem bölgelerinde açılan merkezler aracılığıyla yıl içinde binlerce kadına hizmet verdiklerini ifade etti. Panelde, dünyadaki kadın destek merkezleri ve iyi uygulamaları anlatmak üzere farklı kuruluşların temsilcileri konuşma yaptı. Moderatörlüğünü KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nursem Keskin Aksay’ın yaptığı etkinlik, kadınların karşılaştığı zorlukları ve bütünsel refah olanaklarını ele almayı amaçladı. Doç.

Dr. Aslıhan Nişancı ise KADEM'in kurduğu Kadın Destek Merkezlerinin bütüncül, kapsayıcı ve yenilikçi vaka yönetimi süreçlerini anlatarak kadınların güçlenme sürecinde onlara eşlik ettiklerini belirtti. KADEM, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 58. Oturumuyla başlattığı gözlemci katılım sürecini etkinlik düzenleyici olarak yürütmektedir. Bu yılki BM oturumlarına Kadın Destek Merkezleri ve Gazze'de devam eden soykırım konulu etkinliklerle katılmıştır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER