Kültür

Kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi

Kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi

Kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi
07-06-2024 15:08

Şanlıurfa’da Haliliyeli kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Kadınların yıl sonu sergisi yoğun ilgi gördü.


Haliliye Belediyesi Kadın Destek Merkezleri kursiyerlerinin hazırladığı yılsonu sergisi, Eyyüp Cenap Gülpınar Devteşti Spor ve Yaşam Merkezinde açıldı. Filistin’de yaşanan soykırım ve kadın ölümleri nedeniyle müziğe ve gösterilere yer verilmeyen sergi, sessiz bir şekilde gerçekleştirildi. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın eşi Fethiye Canpolat, el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı stantları tek tek gezerek, kadın eğitmenlerden bilgi aldı. Fethiye Canpolat, yıl boyunca aldıkları eğitimler sonrası birbirinden güzel ürünler yapan kadınları tek tek tebrik etti. Devteşti, Ertuğrul Gazi, Süleymaniye Kadın Destek Merkezleri ve Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde kurs gören kadınların ürünleri, Eyyüp Cenap Gülpınar Devteşti Spor ve Yaşam Merkezinde, iki gün boyunca sergilenecek.


Sergiyi gezen Fethiye Canpolat, “Halk eğitim merkezi ile birlikte yaptığımız yıl boyu öğrenme kurslarımızda, kadınlarımız çok güzel ürünler yapmışlar. Hepsinin ellerine, kollarına sağlık. Haliliye Belediyesi olarak inşallah hep beraber daha güzel işlere imza atacağız. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.


Kurs eğitmenlerinden Güler Gökmen, “Ben dikiş hocasıyım. Birçok ürün yaptık. Öğrencilerimize makine kullanımını öğrettik. Öğrencilerimiz kurslara katıldıklarında psikolojileri düzeliyor. Bu kurslarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz çok mutlular. Kurs merkezinde, çay saatlerimiz oluyor, Cuma günü etkinler yapıyoruz. Güzel vakit geçirdiğimiz için çok memnunuz. Herkese sonsuz teşekkürler” şeklinde konuştu.


Süleymaniye Millet evinde kurs gören kadınlardan Zeliha Çoban, “Süleymaniye Millet Evinde dikiş kursuna gidiyorum. Evde sıkılıyordum, psikolojik olarak da bu kurs çok iyi geldi. Dikiş yapıyorum, el işleri yapıyorum, lif falan yapıyorum, el sanatları yapıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER