Yaşam

Kahramanmaraş’ta üretilen kiraz bahçede 27.5 markette 60 lira

Kahramanmaraş ağır dağı bölgesindeki bahçesinde kiraz üreten vatandaş, ürünleri satamadıkları için mağdur durumda olduklarını söylüyor

Kahramanmaraş’ta üretilen kiraz bahçede 27.5 markette 60 lira
25-06-2024 22:07

Kahramanmaraş’ta Ahır Dağı’ndaki bahçesinde kiraz üreten vatandaş, kirazın bahçede 27.5 lira, markette 60 lira olduğunu söyledi.


Kahramanmaraş’ın Ahır Dağı Küçük Göl mevkiindeki bahçesinde kiraz üretimi yapan Mustafa Uludağ, ürünlerini yüksek fiyatlardan dolayı satamadığını belirtti. Kirazın dalında 27.5 liradan alıcı bulmasına rağmen halde 40, markette ise 60 liraya kadar çıktığını söyleyen Uludağ, insanların kiraz yiyememesinden yakındı. Uludağ, “Her yıl olduğu gibi maalesef kiraz dalında kaldı satamıyoruz. Maliyetler yüksek fakat istiyorum ki bunu tüketiciler rahatlıkla alıp yesinler. Ben bunun kilosunu dalında toplayıp halletmiş oluyorum ama bu para ile götürüp hale versem bir gün durduğunda çöpe atılıyor. Ben bu ürünü toplatıp gönderemiyorum, gönderirsem satılmıyor ve amelenin parasını veremiyorum. Topladığım kirazları hediye ettim ama toplaması da zor ben de insanları buraya davet ediyorum gelin burada yiyin diye. Vatandaş bunu 50 liraya alıp yiyemiyor. Ben 40 liradan verdim inanım hoş bir kazanç değil ama 27 buçuk lirayı hemen ameleye verdim. Buna kim ne şekilde çare bulacak bilmiyorum. Daha önce alıcılar alıp gidiyordu çok güzeldi. Şimdi öyle bir şey yok kiraz var dediğimiz de getirme diyorlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER