Yaşam

Kahverengi kokarca ile mücadele: Bin avcı arı doğaya salındı

Türkiye’nin önemli kestane üretim yerlerinden olan sinop’ta gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen 1000 adet trissolcus japonicus arı parazitoiti, dikmen ilçesine bağlı karaağaç köyünde doğaya salındı (rıfat yılmaz/sinop-iha)

Kahverengi kokarca ile mücadele: Bin avcı arı doğaya salındı
06-06-2024 09:56

Sinop’ta kahverengi kokarca mücadele çalışmaları kapsamında biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen bin adet samuray arısı(trissolcus japonicus arı parazitoiti), Dikmen ilçesinde doğaya salındı.


Sinop ve ilçelerinde gerçekleştirilen eğitimler, biyolojik mücadele çalışmaları ve saha uygulamaları kapsamında kahverengi kokarca böceği (haylomorpha halys) zararlısına yönelik etkin mücadele devam ediyor. Bu kapsamda, üreticilerin de katılımıyla önemli bir etkinlik düzenlendi. Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Biyolojik Mücadele Laboratuvarında üretilen yaklaşık bin adet samuray arısı, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele amacıyla Dikmen Karaağaç köyünde doğaya bırakıldı.


Vali Vekili Abdullah Şahin, bu zararlıya karşı verilen mücadelede büyük emek gösteren İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Biyolojik Mücadele Laboratuvarlarında çalışan uzmanlara teşekkür ederek, çalışmaların önemine vurgu yaptı.


Etkinlikte, Dikmen Kaymakamı Ozan Civelek, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri, Karaağaç Köyü Muhtarı Erhan Koşar ve üreticiler yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER