Eğitim

Karadenizliler Halfeti’de kütüphane kurdu

Karadenizliler terör örgütü pkk elebaşı abdullah öcalan'ın doğduğu şanlıurfa’nın halfeti ilçesine bağlı ömerli kırsal mahallesine kütüphane ve teknoloji sınıfı kurdu.

Karadenizliler Halfeti’de kütüphane kurdu
01-06-2024 16:37

Karadenizliler terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğduğu Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli kırsal Mahallesine kütüphane ve teknoloji sınıfı kurdu.


Genç RİDEVA ve Genç RİDEF tarafından organize edilen “Karadeniz’den Mezopotamya’ya Kardeşlik Yolu” projesi çerçevesinde Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli kırsal Mahallesinde bulunan Ömerli ilk ve ortaokuluna kütüphane ve teknoloji sınıfı kuruldu. Açılışa katılan gönüllüler, öğrencilere Çaykur Rize Spor formaları ve hediyeler dağıtırken İstanbul’dan gelen Rizeli gençlerle ise çocuklarla keyifli dakikalar geçirdi.


Genç RİDEVA Başkanı Tunahan Kurfeyiz, yönetimdeki arkadaşları ile birlikte ocak ayından beri proje üzerine çalışıldığını, bilgisayarlar, kitaplar ve formalarla ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Bunu yaparken desteklerini esirgemeyen RİDEVA Başkanı Recep Albayrak ve RİDEF Başkanı Hasan Başça’ya teşekkürlerini ifade etti.


RİDEVA Genel Başkanı Recep Albayrak ise, kütüphane ve teknoloji sınıfının gelecekte gençlere hayırlı hizmetlere vesile olması dileklerinde bulundu. Başkan Albayrak, destekleri için Çaykur Rize Spor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut’a teşekkürlerini dile getirdi.


Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan ise “Karadeniz’den Mezopotamya’ya Kardeşlik Yolu sloganıyla yola çıktık. Çocuklarım adına, burada yaşayan vatandaşlarım adına, Ömerli Mahallesi adına, Halfeti adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Halfeti’de görev aldıktan sonra en azından kötü algıyı değiştirmek adına Rizeli hemşehrilerimin buraları görmelerini şahsen çokça istedim. Misafirlerimize Halfeti’yi tanıtacağız. Güneydoğu’nun aslında devletin tüm fonksiyonlarıyla hakimiyet altında olduğunu, herhangi bir güvenlik problemi olmadığını, burada her yerde, her zaman ve her daim tüm birimlerimizle en ufak yere bile sirayet edebileceğimizi onlarında görmesini istedim. Bunda vesile olan, emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Kaymakam Erdoğan, Rize ekibi ve Ömerli arasında kardeşlik köprüsü kurulduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER