Eğitim

Karaman’da öğrenciler açık havada ders görüyor

Karaman’ın ermenek ilçesinde öğrenciler okulların kapanmasına 1 hafta kala resim, müzik ve beden eğitimi derslerini açık alanda yapıyor.

Karaman’da öğrenciler açık havada ders görüyor
07-06-2024 14:33

Karaman’ın Ermenek ilçesinde öğrenciler okulların kapanmasına 1 hafta kala resim, müzik ve beden eğitimi derslerini açık alanda yapıyor.


Ermenek Şehit Pilot Hasan Baysal Orman Parkı’nda Ermenek Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde açılan ‘Açık Hava Dersliği’ ne her gün farklı iki okul öğrencileri getirilerek ders işliyor. Açık hava dersliği, ilçe merkezindeki öğrencilerin köy okullarındaki öğrenciler ile kaynaşmaları sağlanarak yapılan etkinliklerden etkin ve verimli bir şekilde yararlanmaları sağlanıyor. Öğrencilerin okul ortamı dışında kendi yaş grupları ile bir araya gelerek ders dışı farklı etkinliklerle keyifli zaman geçirmeleri de sağlanmış oluyor. İlçe ile köy okulundaki öğrencilerimizi kaynaştırıyoruz


Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, “Aynı yaş gurubundaki köy okullarımız ile ilçede eğitim gören öğrencileri ‘Açık hava Dersliğinde’ bir araya getirdik diyerek, “Burada öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde resim, müzik ve beden eğitimi derslerini birlikte yaparak kaynaşmaları sağlanıyor. Öğrencilerimize öğle yemeklerini de burada ikram ediyoruz. Yapılan bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz güzel vakit geçiriyor. İnşallah bu açık hava dersliğimiz tüm öğrencilerimize ulaşacak. Burada çocuklarımızı ülkemize, milletimize faydalı bir şekilde gelişimlerine katkı yapmaya çalışacağız. Bu etkinliklerimiz okul öncesinden başlayarak, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde tüm öğrencilerimize ulaşacağız” dedi. Bugünü ömürleri boyunca unutamayacaklarını düşünüyorum


Sınıf öğretmeni Esra Yılmaz ise Katranlı İlköğretim Okulu olarak bu etkinliğe katıldıklarını söyleyerek, “Öğrencilerimizle resim dersi başta olmak üzere birçok etkinlik yaptık. Buraya gelecekleri için çocuklarımız çok heyecanlıydı. Burada öğle yemeklerini de yediler. Köylerine döndüklerinde bugünü ben ömürleri boyunca unutamayacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER