Sağlık

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fetal ekokardiyografi görüntüleme işlemi başladı

Karaman eğitim ve araştırma hastanesi çocuk kardiyoloji kliniği'nde prof. Dr. Hayrullah alp tarafından fetal ekokardiyografi görüntüleme hizmeti başladı.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fetal ekokardiyografi görüntüleme işlemi başladı
28-11-2022 11:53

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fetal ekokardiyografi görüntüleme işlemi başladı.


Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Kliniği’nde Prof. Dr. Hayrullah Alp tarafından fetal ekokardiyografi görüntüleme hizmeti başladı. Hastanede kadın doğum uzmanları tarafından yönlendirilen gebelere fetal ekokardiyografi hizmeti sunuluyor. Fetal eko en ideal olarak gebeliğin 18 ve 24. haftaları arasında (gebeliğin ortalarında) yapılıyor ancak bundan sonraki herhangi bir zamanda da yapılabilir.


Fetal ekokardiyografi görüntüleme işlemi ile alakalı Çocuk Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Hayrullah Alp, "Fetal ekokardiyografi ile tüm kalp anomalileri, kalp delikleri ve kalp ritim problemleri erken dönemde tanınabilir. Ayrıca bu erken tanı sonrası tedavi edilebilecek olan ritim problemleri anne karnında tedavi edilebilir. Tespit edilen kalp anomalileri ise düzenli takip edilerek doğum sonrası hemen medikal, girişimsel veya cerrahi tedavi gerektirenler yenidoğan döneminde uygun tedaviye yönlendirilir" dedi.


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz ise, "Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tıbbi malzeme ve cihazlarla imkanlarımızı her geçen gün geliştiriyor, hastalarımıza iyi, kaliteli hizmet verebilmek ve memnuniyetini artırabilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Fetal ekokardiyografi görüntüleme işlemini gerçekleştiren Prof. Dr. Hayrullah Alp hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu. Fetal ekokardiyografi nedir


Fetal ekokardiyografi, çocuk kardiyologlarına doğumdan önce anne karnındaki bebeğin (fetüs) kalbini görebilme fırsatı veren bir görüntüleme yöntemidir. Fetal ekokardiyografi, fetal kalp görüntüleme alanında özel deneyimi bulunan çocuk kardiyolojisi uzmanı tarafından yapılır ve yorumlanır. Fetüs kalbinde delik kuşkusu en sık ekokardiyografi istem nedenlerindendir. Bunun dışında; önceki çocuklarda kalp hastalığı olması, gebe izlemde ultrasonla şüphelenilen kalp hastalığı, anne karnındaki bebekte düzensiz kalp atımları, kapaklarda kaçak olması (Triküspit rejürjitasyonu), hidrops fetalis (anormal sıvı toplanması), artmış ense kalınlığı, fetusta kromozom bozukluğu, annede diyabet, zararlı ilaçlara, toksinlere ve radyasyona maruz kalınması, şüphelenilen veya kanıtlanmış intrauterin enfeksiyonlar, annede anormal antikorlar (otoimmün hastalıklar), fetüste başka organ anomalisi, tüp bebek (İnvitro fertilizasyon-IVF) ile gebe kalınan bebekler ve ailenin isteğe bağlı olarak fetal ekokardiyografi yapılabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   ASPClassic
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/haberler_mobil.asp?domain=https://www.kenthaber27.com&t=1735452006
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\haberler_mobil.asp
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER