Ekonomi

Karatay’ın 600 dairelik 44. konut hamlesinde temeller atıldı

Karatay ilçe belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen ve karatay’daki konut projelerinin 44. Hamlesi olan toplamda 600 dairelik sedirpark konut yapı kooperatifi’nin temeli atıldı.

Karatay’ın 600 dairelik 44. konut hamlesinde temeller atıldı
10-06-2024 16:49

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen ve Karatay’daki konut projelerinin 44. hamlesi olan toplamda 600 dairelik Sedirpark Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli atıldı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “İnsanımızın refahını ve huzurunu tesis eden yaşam alanları oluşturmayı sürdürüyoruz. Bu anlayışla belediye olarak son 5 yılda ilçemizin 4 ayrı bölgesinde bin 392 konutun üretimine öncülük ettik” dedi.


Karatay Belediyesi öncülüğüyle kurulan 600 dairelik Sedirpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. “İnsanımızın refahını ve huzurunu tesis eden yaşam alanları oluşturmayı sürdürüyoruz”


Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, törende yaptığı konuşmada Sedir Mahallesi’nde (Eski adıyla; Hacıhasan ve Hacısadık Mahallesi) Göreme Sokak, Laleli Sokak, Zaman Sokak, Şemsettin Sami Sokak ve Hıyaban Sokak arasında kalan 40 bin 950 metrekarelik alanda yükselmeye başlayan projeyle ilçedeki prestij ivmesinin daha da yükseleceğini ifade etti. İlçeye yaptıkları tüm hizmetleri büyük bir özveri, gayret ve heyecanla yaptıklarının altını çizen Başkan Hasan Kılca, “Ecdadımız 16 devlet kurup, hâkim oldukları toprakların edebi Türk yurdu olmasını sağlamış ve gittikleri her yere beraberinde zarafet ve medeniyet ulaştırmıştır. Hem Selçuklu Devleti hem de Osmanlı Devleti, sadece bizim topraklarımıza değil, gittikleri her coğrafyaya değer taşımıştır. Selçuklu medeniyetiyle, kültürel zenginliklerini ve İslam’ın adaletini getirmiş ecdadın torunları olarak bizler de şehirlerimizi inşa, imar ve ihya ederken insanımızı en merkeze koyuyoruz. Karatay Belediyesi olarak, bu amaçla insanımızın refah ve huzurunu tesis edecek yaşam alanları oluşturmayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. “Son 5 yılda 4 ayrı bölgede 1392 konutun üretimine öncülük ettik”


Hasan Kılca; belediye öncülüğünde başlatılan Sedirpark ve Karatay Belediyesi öncülüğünde yürütülen diğer konut hamleleri hakkında da bilgi verdi. 2019’da göreve geldikleri günden bu yana pek çok projeye öncülük ettiklerini belirten Kılca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karatay Belediyesi olarak son 5 yılda 252 konutluk Akıncıpark, 228 konutluk Akasyapark ve 312 konutluk Aksapark projemizi hayata geçirdik. Bugün de bu yaşam alanı projemize bir yenisini ekleyerek, 44. toplu konut hamlemiz olan 600 konutluk Sedirpark’ın temelini hep birlikte atıyoruz. Böylece son 5 yılda ilçemizin 4 ayrı bölgesinde başlattığımız toplu konut hamlelerimizle birlikte toplamda bin 392 konutun üretimine öncülük etmiş oluyoruz. Projemizi; Sedirler Mahallesi (Eski adıyla Hacıhasan ve Hacısadık Mahallesi, Göreme Sokak, Laleli Sokak, Zaman Sokak, Şemsettin Sami Sokak ve Hıyaban Sokak arasında kalan 40 bin 950 metrekarelik alana konumlandırdık. Yani Sedir Park Konut Yapı Kooperatifimiz, Ali Ulvi Kurucu Caddesi, Sedirler Caddesi, Fetih Caddesi ve Keçeciler Caddesi arasında; bölgenin önemli merkezilerinden biri olacak. 25 bloktan oluşan projemizi, 3+1 ve 2 tip de 2+1 konseptinde tasarladık. Belediyemiz öncülüğünde kurulan tüm kooperatiflerin en temel amacı, arsa sahiplerimizle gerekli anlaşmaları sağlayarak ilçemizin ve bölgemizin kentsel dönüşümünü hızlandırmaktır. Bu sayede ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu düzenli şehirleşme de hızlandığı gibi, şehrimizin ve insanımızın ihtiyaç duyduğu konut arzının artışına da öncülük etmiş oluyoruz. Şunu da ifade edelim; bizler ilçemizde sadece yeni konutlar değil; aynı zamanda Konyamıza, Karatayımıza ve hemşehrilerimize en iyi yaşam alanları sunuyoruz. Sadece binalar değil, aynı zamanda hemşehrilerimiz arasında çok daha güçlü ve sosyal bağlar ile kıymetli dostlukların inşasına da katkı sunmuş oluyoruz. Dolayısıyla bugün burada attığımız temeller, sadece binaların değil, aynı zamanda geleceğimizin de temelleridir. Bu duygu ve düşüncelerle; teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor; 44’üncü toplu konut hamlemiz olan Sedirpark projemizin ilçemize, şehrimize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum.”


AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de Karatay’ın geleceğe hızlı ve emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek; Sedirpark’ın da konumu ve kalitesiyle bölgeye cazibe kazandıracağını kaydetti.


Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da Sedirpark projesinin ilçeye ve Konyalılara hayırlı olması temennisinde bulundu.


Konuşmaların ardından 600 dairelik Sedirpark Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli, protokol üyeleri ve hak sahipleri tarafından dualar eşliğinde atıldı. Temel atma programına Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Karatay Belediyesi meclis üyeleri, Karatay Belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, Sedirpark Kooperatifi’nin üyeleri, hak sahipleri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER